Παρασκευή 14 Απριλίου 2017

... οι τράπεζες κλείνουν τις στρόφιγγες στην "Ιριδα" ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*
"Ιρις Εκτυπωτική"
Τα αιτήματα και τα "όχι"
προς τον Φώτη Μπόμπολα


Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ΔΟΛ, εκ των πραγμάτων, επηρέασαν και τις υπόλοιπες επιχειρήσεις στις οποίες συμμετείχε ο Σταύρος Ψυχάρης. Μια από αυτές ήταν και η εκτυπωτική μονάδα "Ίρις Εκτυπωτική", το πιο σύγχρονο πιεστήριο που διαθέτει η χώρα.

Το γεγονός ότι επί έναν και πλέον χρόνο η συγκεκριμένη επιχείρηση αδυνατούσε να λάβει οποιαδήποτε απόφαση, από τη στιγμή που δεν υπήρχε ουσιαστική συμμετοχή στη λήψη των αποφάσεων της πλευράς Ψυχάρη, εκ των πραγμάτων κάποια στιγμή θα οδηγούσε σε αδιέξοδο και την "Ιριδα". Αν μέχρι και σήμερα έχει αποφευχθεί το μοιραίο, αυτό οφείλεται αποκλειστικά στις φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλλει η διοίκηση, αλλά και κυρίως οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση.

Ωστόσο, αυτοί που παρακολουθούν από μέσα τις εξελίξεις υποστηρίζουν ότι εδώ και δεκαπέντε ημέρες άρχισαν να δυσκολεύουν τα πράγματα και στην "Ιριδα". Ένας από τους λόγους είναι η απροθυμία των τραπεζών να συνεργαστούν με την επιχείρηση, συνεχίζοντας να παρέχουν ρευστότητα στην εκτυπωτική μονάδα. Παράλληλα, και σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, οι τράπεζες ζήτησαν από τον ισχυρό άνδρα του "Πήγασου", Φώτη Μπόμπολα, να βάλει χρήματα για να ξεπεράσει τον σκόπελο το μαγαζί. Ο εκδότης του "Εθνους" όχι μόνο δεν αποδέχθηκε το αίτημα, αλλά, απεναντίας, φρόντισε να καταστήσει σαφές ότι δεν προτίθεται να επιχορηγεί τις εκδόσεις των υπολοίπων. Έτσι, τα χρήματα που εισέρρευσαν από την πλευρά Μπόμπολα δεν ξεπέρασαν τις 50.000 ευρώ, την ώρα που απαιτούνται περισσότερα από 3 εκατ. ευρώ μέχρι τον Ιούνιο, για να συνεχίσει η απρόσκοπτη λειτουργία της "Ιριδας". Πάντως, ο κ. Μπόμπολας έχει διαμηνύσει στις τράπεζες ότι θα φέρουν την αποκλειστική ευθύνη αν κάποια στιγμή η επιχείρηση "κατεβάσει διακόπτες" εξαιτίας της αδυναμίας να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις της προς εργαζόμενους και προμηθευτές.

Σενάριο συγχώνευσης

Στα πλαίσιο των συζητήσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη όλο αυτό το διάστημα, ο Φώτης Μπόμπολας φέρεται να καλοβλέπει το σενάριο της συγχώνευσης του πρακτορείου διανομής "Ευρώπη" με την εκτυπωτική μονάδα "Ιρις Εκτυπωτική". Αυτή, μάλιστα, είναι μια πρόταση που έχει παρουσιάσει στις τράπεζες. Πρόκειται για μια ιδέα του επί χρόνια στενού συνεργάτη του Μπόμπολα και νυν εκδότη του "Ελεύθερου Τύπου", Αλέξη Σκαναβή, ο οποίος επιμένει ότι επιβάλλεται, εκτός από τη συγκεκριμένη συγχώνευση, να προχωρήσει και η ενοποίηση των δύο πρακτορείων διανομής. Ωστόσο σε πρώτη φάση ο Μπόμπολας προωθεί προς υλοποίηση το σχέδιο του διευθυντή του πρακτορείου διανομής "Ευρώπη", Νίκου Παπαδόπουλου, για τη συγχώνευση αυτού με την "Ιριδα".

---
media/Παραπολιτικά
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου