Σάββατο 29 Απριλίου 2017

ΔΟΛ - οι δύο προκηρύξεις των πλειοδοτικών διαγωνισμών

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Ο ΔΟΛ πωλείται κομμάτι - κομμάτι


Δημοσιεύθηκαν οι προκηρύξεις των πλειοδοτικών διαγωνισμών για τα περιουσιακά στοιχεία του ιστορικού συγκροτήματος. Πώς θα προχωρήσει η διαδικασία και ποιοι ακούγονται ως ενδιαφερόμενοι αγοραστές

Ποιος να το έλεγε; Πωλούνται και οι συρταριέρες του ΔΟΛ. Τα ντουλάπια, τα γραφεία, οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές και οι καρέκλες. Μπορεί, άραγε, ένας συντάκτης να αγοράσει την καρέκλα, το γραφείο και τον υπολογιστή του; Θεωρητικά μπορεί. Και πιθανότατα να το καταφέρει, πρόκειται για υλικό που σίγουρα δεν θα ενδιαφέρει τους πλειοδότες στον διαγωνισμό για τα περιουσιακά στοιχεία του ΔΟΛ.

Ο ΔΟΛ πωλείται, λοιπόν, με το κομμάτι _για την ακρίβεια σε δύο μεγάλα κομμάτια: τα ακίνητα από τη μια και τα εκδοτικά προϊόντα του από την άλλη. Οι πιστώτριες τράπεζες δημοσίευσαν την προκήρυξη των πλειοδοτικών διαγωνισμών με τους οποίους πωλούνται τα πάντα: από το κτίριο στη Χρήστου Λαδά και τους τίτλους των εφημερίδων, ως κάποια έργα τέχνης που υπάρχουν στα γραφεία του Οργανισμού.

Και μια ματιά στα τεύχη της προκήρυξης μπορεί να σου δείξει πόσο μεγάλος είναι ο ΔΟΛ ως προς τα περιουσιακά στοιχεία, τους τίτλους που έχει στην κατοχή του και τη συμμετοχή του σε άλλες επιχειρήσεις. Βέβαια, όλα αυτά είναι πλέον υποκειμενικά. Είναι άγνωστο, ας πούμε, πόσο μπορεί να αποτιμηθεί ο τίτλος ενός περιοδικού που δεν εκδίδεται εδώ και χρόνια ή πόσο κοστίζει ένα domain name ανενεργό εδώ και καιρό. Επίσης δεν είναι βέβαιο τι αξία έχουν οι συμμετοχές σε εταιρείες που βρίσκονται υπό καθεστώς πτώχευσης.

Ενδιαφέρον για τον ΔΟΛ αναμένεται να δείξουν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι επιχειρηματίες Ιβάν Σαββίδης, Βαγγέλης Μαρινάκης, Γιάννης Αλαφούζος, ενώ δεν αποκλείεται να εμφανιστούν και άλλα ονόματα.

Τα πάντα έχουν, φυσικά, την τιμή τους και θα αποτιμηθούν ανάλογα με αυτά που χρειάζεται και εκτιμά η αγορά. Σίγουρα με τα προ κρίσης δεδομένα, τα νούμερα που θα ακούσουμε θα μας φανούν χαμηλά. Όμως, από την άλλη, δεν θα υπάρχει και κάποιος άλλος να δώσει περισσότερα.

Δείτε εδώ τι ακριβώς πωλείται

---
protagon
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου