Τρίτη 25 Απριλίου 2017

Αγριότητες με τις κυκλοφορίες των εφημερίδων...

*
Ανασυγκρότηση
***
*


Παρασκήνιο βγαλμένο
από γκανγκστερικές ταινίες

Σαν ένα fight club αρκετά πιο σκοτεινό και βρόμικο, περιγράφουν οι γνωρίζοντες τα παρασκήνια όλων όσων συμβαίνουν με τις κυκλοφορίες των εφημερίδων, τα «καπέλα» κλπ.

Η συρρίκνωση της αγοράς και η ραγδαία πτώση των κυκλοφοριών, σε συνδυασμό με τον αγώνα επιβίωσης που δίνει το σύνολο των επιχειρήσεων του Τύπου… έχει δημιουργήσει ένα περιβάλλον που θυμίζει τις αμερικανικές γκανγκστερικές ταινίες, με φαμίλιες, νονούς και μαφιόζους!

Βεβαίως τηρουμένων των αναλογιών, διότι σε άλλη περίπτωση το θέμα θα ήταν αρμοδιότητα αστυνομικών συντακτών! Ευτυχώς δεν έχουμε φθάσει ακόμη σε αυτά τα επίπεδα και ούτε το επιθυμεί κανείς!

Ωστόσο, οι συνθήκες του ανταγωνισμού στο παρασκήνιο είναι εξαιρετικά άγριες, αφού όλοι είναι εναντίον όλων… και όλοι – ο καθένας από τη σκοπιά του φυσικά, μιλούν για απίθανα περιστατικά και καταστάσεις, πρωτόγνωρα στην ιστορία του ελληνικού Τύπου!

Με άλλα λόγια, ακούγεται ότι συμβαίνουν αγριότητες, απειλές, εκβιασμοί… και γενικότερα η κατάσταση μοιάζει να είναι εκτός ελέγχου!

Για παράδειγμα αύριο που θα ανακοινωθούν οι πωλήσεις των κυριακάτικων φύλλων (23/4), λέγεται ότι θα υπάρχει μικρή αύξηση σε σχέση με τις πωλήσεις την Κυριακή του Πάσχα που κινήθηκαν περίπου στις 255.000… Μόνο που για άλλη μια φορά τα νούμερα θα είναι πλασματικά, μιας και τα «καπέλα» δίνουν και παίρνουν!

Όπως είναι φυσικό λοιπόν, αναμένονται εξελίξεις και ανακατατάξεις… οι οποίες όμως, δεν είναι βέβαιο ότι θα εκτονώσουν την κατάσταση… Αφού σε αυτό το σημείο που βρίσκονται τα πράγματα απαιτείται η παρέμβαση της Πολιτείας και συγκεκριμένα το συντομότερο δυνατόν η επιβολή του περιβόητου γραμμωτού κώδικα ή αλλιώς barcode ώστε να παρακολουθείται on line η κυκλοφορία των εφημερίδων.

Δυστυχώς όμως πρόκειται για ένα μέτρο που στην Ελλάδα της κρίσης είναι πολύ δύσκολο να εφαρμοστεί άμεσα, λόγω του μηχανισμού που απαιτείται… Μάλιστα αυτός είναι και ο λόγος που όλοι δηλώνουν θετικοί στο barcode – ανεξάρτητα από το αν το επιθυμούν πραγματικά ή όχι, διότι ακριβώς γνωρίζουν τα εμπόδια και δεν τους κοστίζει να το «παίζουν» υπέρμαχοι!
---
enimerosi24
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου