Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

... "το deal του αιώνα στον Τύπο" ...

*
Ανασυγκρότηση
**
*

Μεγάλο deal στον Τύπο προ των πυλών
Η είδηση δεν έχει επιβεβαιωθεί επισήμως, αλλά έχει διαρρεύσει από «αρμόδιες πηγές» εκδοτικού συγκροτήματος που κάνουν λόγο για οριστική συμφωνία των ιδιοκτητών τής ίδιας επιχείρησης με μεγαλοεπιχειρηματία για τη μεταβίβαση των μετοχών. Όπως, λένε, η «βόμβα» θα σκάσει τις επόμενες εβδομάδες (ενδεχομένως και τις επόμενες ημέρες) οπότε θα γίνει γνωστό «το deal του αιώνα στον Τύπο».  Ο περί ου ο λόγος μεγαλοεπιχειρηματίας προσπαθεί από καιρό να διεισδύσει δυνατά στα ΜΜΕ (το έχει κάνει ήδη μερικώς) και είχε φτάσει ακόμα και στον σχεδιασμό εφημερίδας, ο οποίος δεν ολοκληρώθηκε. Τώρα που, όπως λέει η πληροφορία, «έχει δώσει τα χέρια με τον μιντιάρχη» και θα γίνει κάτοχος με έναν σμπάρο όχι μόνο μιας εφημερίδας, αλλά περισσοτέρων και όχι μόνο ενός δημοσιογραφικού αντικειμένου.

Η πληροφορία για τη σχεδόν οριστική συμφωνία δεν αμφισβητείται, αλλά υπάρχουν επιφυλάξεις έως ότου ανακοινωθούν συγκεκριμένα στοιχεία, επειδή:

1. Ο μιντιάρχης και παλιότερα είχε επιχειρήσει να πουλήσει μέρος των τίτλων του, η συμφωνία για καιρό εθεωρείτο δεδομένη, η μεταβίβαση ήταν και τότε προ των πυλών, αλλά τελικά –μετά από πολλές διαρροές, συζητήσεις κ.λπ. – η αλλαγή ιδιοκτησίας δεν προχώρησε.

2. Ο επιχειρηματίας-αγοραστής μελετά πάντα πολύ προσεκτικά τις κινήσεις του πριν από το τελευταίο βήμα, όπως είχε κάνει με το σχέδιό του για μεγάλη, πολλά υποσχόμενη υπό έκδοση εφημερίδα, για την οποία είχε βρει ακόμα και τα επιτελικά του στελέχη. Αλλά τελικά το τελευταίο βήμα έμεινε μετέωρο.

Τώρα, πάντως, κατά τις ίδιες πληροφορίες, όλα είναι έτοιμα για την αλλαγή που θα μεταβάλει και τις προοπτικές του συγκροτήματος και θα επηρεάσει τον εκδοτικό ανταγωνισμό όχι μόνο στον πολιτικό Τύπο και, ακόμα, όχι μόνο στον χώρο των έντυπων εκδόσεων.
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου