Τετάρτη 19 Απριλίου 2017

Τσίπρας για ΔΟΛ, Θ. Αναστασιάδη και ΝΔ

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Επίθεση σε ΝΔ και Θέμο Αναστασιάδη
Τσίπρας για ΔΟΛ:
Δεν θα δώσουμε λύση κάτω από το τραπέζι


Σε έντονο ύφος απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας στην κριτική που έγινε -ιδίως από την Ν.Δ- για το θέμα του ΔΟΛ στην προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση στην Βουλή.

«Για τί ακριβώς μιλάτε; Θέλετε να λογαριαστούμε; Ποιο είναι το αίτημά σας;» είπε, συμπληρώνοντας ότι «επί 1,5 χρόνο ένα ιστορικό συγκρότημα έχει καταντήσει να είναι στα όρια του κίτρινου τύπου, με έχει στοχοποιήσει προσωπικά». «Έχει μετατραπεί μία εφημερίδα σοβαρή σαν αυτή του άλλου σας του φίλου, του κομιστή που βγάζει λίβελους για να κάνετε εσείς δελτία τύπου, του Θέμου Αναστασιάδη», πρόσθεσε.

Για τα δημοσιεύματα εναντίον του ο Αλ.Τσίπρας αναφέρθηκε στο «ότι τάχα το σπίτι που μένω σε νοίκι είναι από πλειστηριασμό», «ότι δήθεν δείχνω ψεύτικα πόθεν έσχες ή ότι έχω off shore εταιρίες». Όπως είπε, αυτά γράφονται «για να κάνω ό,τι κάνανε όλοι οι προηγούμενοι. Να σηκώσω το τηλέφωνο να πάρω έναν τραπεζίτη και να πω δώστε δάνεια με αέρα. Δεν το έκανα όμως και ούτε θα το κάνω».

Για το ζήτημα του Β. Μουλόπουλου επισήμανε πως κατηγορείται η κυβέρνηση «επειδή ένας πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δέχθηκε να συμμετάσχει στην προσπάθεια των εργαζομένων για διάσωση», ενώ, όπως είπε, όταν «δικά σας στελέχη μεταπηδούν από τον Τύπο στην πολιτική είναι ελεύθερη αγορά, ενώ σε εμάς είναι Βόρεια Κορέα». Είπε χαρακτηριστικά πως «ο κ. Μιχελάκης μετακόμισε στον Αντέννα» ενώ υπάρχουν «η κ. Σπυράκη, ο κ. Καψής, δεκάδες παραδείγματα μπορώ να σας πω».

Επίσης, ο Αλ. Τσίπρας πρότεινε την δημιουργία ειδικού νομοθετικού πλαισίου για τα ΜΜΕ που βρίσκονται σε κίνδυνο, μόνον όμως εφόσον υπάρχει ευρύτερη συναίνεση. «Πρέπει να μιλήσουμε ευθέως. Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν. Αν βρεθούν επενδυτές να στηρίξουμε, στα πλαίσια του νόμου και όπως μπορούμε» είπε, όμως «οι τράπεζες δάνεια με αέρα δεν θα δώσουν όσο υπάρχει αυτή η κυβέρνηση». Σημείωσε επίσης ότι «εμείς έχουμε διάθεση να βοηθήσουμε. Όμως αυτό δεν θα γίνει κάτω από το τραπέζι δεν θα γίνει με συνδιαλλαγή» και «δεν μπορεί να γίνει φωτογραφικά για ένα συγκρότημα». Έτσι, κατέληξε «αν υπάρχει διακομματική βούληση για την δημιουργία ενός τέτοιου πλαισίου εμείς είμαστε διατεθειμένοι να το συζητήσουμε» και «ας πάψουν ορισμένοι να χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τους εργαζόμενους»​.

Παράλληλα ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις επιθέσεις της Ν.Δ στο πρόσωπο του συνεργάτη του Ν. Καρανίκα λέγοντας πως «εμένα οι συνεργάτες μου είναι άνθρωποι του λαού. Δεν είναι ούτε Παπασταύρου ούτε Χριστοφοράκοι» τονίζοντας πως «το βασικό σας σχέδιο είναι βάστα Σόιμπλε και βάστα ΔΝΤ».​

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, στην δευτερολογία του κατηγόρησε τον Α. Τσίπρα λέγοντας «δεν κάνατε συναντήσεις με τον κ. Ψυχάρη παρέα με μία γάτα; Χάλασε η μοιρασιά» ρωτώντας «τι ρόλο έχει να παίξει ο κ. Μουλόπουλος; Υπήρξε συνάντηση του κ. Μουλόπουλου, του κ. Παππά και του κ.Ψυχάρη;».

Όσον αφορά την πρόταση για νομοθετική ρύθμιση για τα κανάλια τοποθετήθηκε αρνητικά λέγοντας πως «αν είναι πάλι να φορτώσουμε τα χρέη των επιχειρήσεων σε βάρος των φορολογουμένων εμείς δεν πρόκειται να συμφωνήσουμε».

---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου