Τετάρτη 19 Απριλίου 2017

ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα - 19/4 ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Ανακοινώσεις από τον
Φ. Μπόμπολα για τον "Πήγασο"

Αυτή την Παρασκευή αναμένονται οι ανακοινώσεις από το Φώτη Μπόμπολα για το μέλλον του Πήγασου. Το προηγούμενο διάστημα ο Ιβάν Σαββίδης εμφανίστηκε δύο φορές στον Πήγασο και ακολούθησαν οι ορκωτοί λογιστές, ενώ φαίνεται πως υπεγράφη μια αρχική προσυμφωνία. Από τότε δεν υπάρχει άλλη ενημέρωση. Την Παρασκευή ο Φ. Μπόμπολας θα ανοίξει τα χαρτιά του.
---
Μια συμφωνία που
αλλάζει τα δεδομένα στον Τύπο

Πρόδρομος σημαντικών εξελίξεων για τον τομέα των εκτυπώσεων και της διανομής θεωρείται η συμφωνία αποκλειστικά εμπορικού χαρακτήρα ανάμεσα στις εφημερίδες του Ομίλου Μαρινάκη και την εκτυπωτική εταιρεία του Ομίλου της Καθημερινής, Καθημερινές Εκδόσεις. Οι εφημερίδες «Ελευθερία του Τύπου» και «Ελευθερία του Τύπου της Κυριακής» και οι εφημερίδες του Ομίλου των Παραπολιτικών («Παραπολιτικά», «Επένδυση» κ.ά.) θα εκτυπώνονται από το πιεστήριο της Καθημερινής ΑΕ, ολοκληρώνοντας τη συνεργασία με την Ίρις Εκτυπώσεις (ΔΟΛ 50% – Πήγασος 50%).

Οι εξελίξεις που αναμένονται είναι σημαντικές τόσο για τα πιεστήρια όσο και για τα Πρακτορεία Τύπου. Εκτιμάται πως αυτήν τη στιγμή υπάρχει η δυνατότητα για ενάμισι μεγάλο πιεστήριο και για ένα πρακτορείο διανομής. Στο παρασκήνιο κυοφορούνται νέες συμμαχίες και συνεργασίες.
---
Διχασμός στο ΕΣΡ…

Ενοχλήθηκαν κάποια μέλη του ΕΣΡ για τη δημοσιοποίηση της στάσης τους στην ψηφοφορία για την επιβολή προστίμων στους τηλεοπτικούς σταθμούς για τον τρόπο με τον οποίο κάλυψαν την περίοδο του δημοψηφίσματος. Συγκεκριμένα, τρία μέλη ψήφισαν πως πρέπει να επιβληθεί σύσταση και όχι πρόστιμο στα κανάλια. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της περασμένης Δευτέρας, υπήρξε μέλος που ζήτησε την κατάργηση της ενημέρωσης των συντακτών για τις αποφάσεις του ΕΣΡ, δηλώνοντας πως δέχθηκε απειλές επειδή δημοσιοποιήθηκε η στάση του. Το ΕΣΡ κατά πλειοψηφία έκρινε πως θα πρέπει να συνεχίσει να ενημερώνει και όχι να περιορίζεται στην έκδοση ενός δελτίου Τύπου, όπως πράττουν άλλες Αρχές. Σημειώνεται πως στις αποφάσεις που εκδίδει το Συμβούλιο και αναρτώνται στη «Διαύγεια» αναφέρεται ρητά ποιοι πλειοψηφούν και ποιοι μειοψηφούν.
---
Έμφαση στην πόλη
από το νέο σταθμό του Δ. Μάρη

Έμφαση σε θέματα πόλης θα δίνει ο υπό σχεδιασμό ραδιοφωνικός σταθμός του Δημήτρη Μάρη. Ο ενημερωτικός σταθμός, που θα βγει από τους 88,6, υπό τη διεύθυνση του Κώστα Αρβανίτη, θα έχει συνεργασία με κινηματογράφους και με τη Nova.
---
ΕΡΤ - Digea για έξι μήνες ακόμη μαζί

Όπως αναμενόταν, η διοίκηση της ΕΡΤ ενέκρινε την παράταση της σύμβασης με την Digea για την ψηφιακή μετάδοση του σήματος των κρατικών καναλιών. Η παράταση είναι για τους επόμενους έξι μήνες (από τον Απρίλιο του 2017) και πρακτικά η ΕΡΤ θα πληρώσει άλλο 1,15 εκατ. ευρώ στον ιδιώτη πάροχο δικτύου. Από το 2014 που υπεγράφη η σύμβαση ΝΕΡΙΤ – Digea και με τη μετέπειτα συμφωνία ΕΡΤ – Digea από το 2015 μέχρι και σήμερα, η ΕΡΤ έχει πληρώσει στην Digea περίπου 5 εκατομμύρια ευρώ! Το ένα τρίτο, δηλαδή, της αρχικής τιμής που θα πληρώσει η Digea στο Ελληνικό Δημόσιο για όλες τις ψηφιακές συχνότητες για 15 χρόνια.

---
Τυπολογίες
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου