Παρασκευή 14 Απριλίου 2017

... ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα - 14/4 ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*


Νέο σημαντικό χτύπημα
από την ΕΕΕΠ στον παράνομο τζόγο

Σε 992 ανέρχονται πλέον οι ιστότοποι που συμπεριλαμβάνονται στη «μαύρη λίστα» της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων, μετά την προσθήκη 48 επιπλέον ιστοτόπων, που παρείχαν παράνομες υπηρεσίες στην Ελλάδα. Πρόκειται για ακόμη ένα σημαντικό χτύπημα κατά του παράνομου τζόγου στη χώρα μας, που επιτυγχάνει η ΕΕΕΠ, με επικεφαλής τον Ευάγγελο Καραγρηγορίου.

Στις έρευνες που διενήργησαν τα αρμόδια όργανα, στο πλαίσιο των εντατικών ελέγχων για την πάταξη του παράνομου τζόγου και την προστασία του κοινού, διαπιστώθηκε ότι 48 ιστότοποι παρείχαν μη αδειοδοτημένες υπηρεσίες τυχερών παιγνίων μέσω του διαδικτύου στην ελληνική επικράτεια, κατά παράβαση των κείμενων διατάξεων.
---
Media και νεοναζί

Την έκδοση «Ο ρόλος των ΜΜΕ και των δημοσιογράφων στην έξαρση του νεοναζισμού, του φασισμού και του ρατσισμού στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και γενικότερα στον κόσμο. Η ίδρυση του Παρατηρητηρίου» παρουσίασε το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΑ την περασμένη εβδομάδα. Το Παρατηρητήριο για τον ρατσιστικό και τον φασιστικό λόγο στα ΜΜΕ συστάθηκε την άνοιξη του 2014 και στις δράσεις του περιλαμβάνεται και η συμμετοχή στη δίκη της Χρυσής Αυγής.
---
Προσλήψεις σε FM100 και TV100

Την έγκριση της διοίκησης της δημοτικής επιχείρησης ΔΕΠΘΕ του Δήμου Θεσσαλονίκης έλαβε η διεύθυνση προκειμένου να προσληφθούν πέντε συμβασιούχοι με σύμβαση 12 μηνών. Οι προσλήψεις αφορούν τη λειτουργία του site του FM 100, την παραγωγή ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών για την Ιστορία της Θεσσαλονίκης για το κανάλι ΤV 100 και την ψηφιοποίηση του αρχείου των δύο σταθμών.
---
Ο Πάνος Χαρίτος
και η εκπομπή «ΕΡΤ FOCUS»,
ζωντανά από την Κωνσταντινούπολη
Τη Δευτέρα του Πάσχα 17 Απριλίου 2017 και ώρα 22:00 στην ΕΡΤ1, η εκπομπή «ΕΡΤ FOCUS» μεταδίδεται ζωντανά από την Κωνσταντινούπολη.

Ο Πάνος Χαρίτος σχολιάζει και αναλύει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Τουρκία.
---
Η διεύθυνση του 9.84 κατηγορεί
την εκπρόσωπο των εργαζομένων!

Στην ΕΣΗΕΑ αναμένεται να κληθούν η πρόεδρος της εταιρείας του Αθήνα 9,84 Μ. Δασκαλάκη, η εκπρόσωπος των εργαζομένων και η δημοσιογραφική διεύθυνση του σταθμού. Αιτία, η παραπομπή στο Πειθαρχικό της ΔΕΡΑ της συνδικαλιστικής εκπροσώπου στην ΕΣΗΕΑ Δέσποινας Μπαρδάκου, την οποία η διοίκηση κατηγορεί ότι «δημιούργησε κρίση» επειδή υπερασπίστηκε τους δημοσιογράφους του σταθμού. Το κατηγορητήριο υπογράφει διευθυντής του Αθήνα 9,84, ο οποίος χρησιμοποιεί στοιχεία από όσα ακούστηκαν στη γενική συνέλευση των εργαζομένων. Στον Αθήνα 9,84 τους τελευταίους μήνες γίνονται μετακινήσεις προσώπων σε διάφορες θέσεις, ενώ η διεύθυνση ασκεί πιέσεις στους εργαζομένους υπό την απειλή της λήξης των συμβάσεων έργου.
---
Πληρώθηκε το Δώρο του Πάσχα στον ΔΟΛ

Μετά από μεγάλη αγωνία καταβλήθηκε λίγο μετά από τις 2.00 το μεσημέρι το Δώρο Πάσχα στους εργαζόμενους του ΔΟΛ. Οι τράπεζες αρχικά αρνούνταν να προχωρήσουν στην καταβολή του, αλλά τελικά, όπως γράφαμε από χθες, επήλθε συμφωνία. Το μεγάλο επόμενο “στοίχημα” είναι η καταβολή της μισθοδοσίας στο τέλος του μήνα και η ομαλή λειτουργία του εκδοτικού ομίλου, ώστε μέσα στο Μάιο να ξεκινήσει η δημοπρασία των περιουσιακών του στοιχείων από τον ειδικό εκκαθαριστή για λογαριασμό των τραπεζών.
---
Τυπολογίες
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου