Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

Γιατί ο Ιβάν Σαββίδης δεν είναι ο Άγιος Βασίλης των ΜΜΕ

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Ακόμα και τώρα
μετά την εξαγορά του ΟΛΘ…


Με ανακούφιση υποδέχθηκαν στα media την είδηση ότι ο Ιβάν Σαββίδης, μαζί με γερμανούς και γάλλους πήραν το λιμάνι της Θεσσαλονίκης… Κι αυτό διότι πολλοί είχαν ταυτίσει τη συγκεκριμένη εξαγορά με την είσοδο του ομογενή επιχειρηματία στα ΜΜΕ.

Αυτό τουλάχιστον ακούγεται στην ευρύτερη πολιτικό-μιντιακή «πιάτσα» τους τελευταίους πολλούς μήνες… Θεωρώντας όπως συνήθως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις – (ομολογουμένως υπάρχει μεγάλη παράδοση στη χώρα μας τα τελευταία 40 χρόνια), όταν κάποιος μεγαλοεπιχειρηματίας πάρει κάτι από το Δημόσιο, αυτόματα οι εκάστοτε κυβερνώντες του «φορτώνουν» και ένα ΜΜΕ – συνήθως σαπάκι, για να τους στηρίζει!

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Ιβάν Σαββίδης δέχεται απίστευτες πιέσεις για να μπει στα ΜΜΕ, τόσο από μεμονωμένους επιχειρηματίες και παράγοντες (κάθε λογής) όσο και από κομματικούς (διαφόρων αποχρώσεων)!

Αυτό όμως που έχει δείξει η μέχρι σήμερα επιχειρηματική συμπεριφορά του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ… δεν συνάδει με την άκρατη αισιοδοξία των ανθρώπων των media… που περίμεναν να πάρει το λιμάνι για να φορτωθεί και κάποιο ΜΜΕ!

Και δεν προκύπτει αυτή η αισιοδοξία, διότι αν πραγματικά επιθυμούσε να εξαγοράσει κάποια επιχείρηση ΜΜΕ, επειδή το πιστεύει ο ίδιος και όχι επειδή τον πιέζουν, θα το είχε κάνει. Και μέχρι τώρα δεν το έχει κάνει. Αν περίμενε να πάρει τον ΟΛΘ όπως υποστηρίζουν πολλοί για να μπει και στα ΜΜΕ, μένει να αποδειχθεί.

Απλώς να θυμίσουμε ότι όσες φορές ο Ιβάν Σαββίδης πιέστηκε, είτε για τον ΔΟΛ είτε για τον ΠΗΓΑΣΟ ή άλλο ΜΜΕ… χωρίς να προσβάλει δεχόταν να στείλει τους ανθρώπους του να κάνουν τους απαιτούμενους ελέγχους στα στοιχεία των εταιριών… και στη συνέχεια αφού αποκτούσε την εικόνα για την εκάστοτε εταιρία, ζητούσε «κούρεμα» της τάξης του 80% – κάτι που δεν δέχονται οι τράπεζες, δηλώνοντας ότι είναι διατεθειμένος να συμβάλλει και προσωπικά, αν γινόταν δεκτό το αίτημά του και με 20 εκ ευρώ, όσα δηλαδή έδωσε στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Λέγοντας στην ουσία και πάντα με την ευγένεια που τον χαρακτηρίζει, εγώ τόσα μπορώ να δώσω, διότι δεν αξίζει παραπάνω. Αυτό το σκηνικό παίχθηκε στον ΔΟΛ και επαναλήφθηκε στην ουσία και στον ΠΗΓΑΣΟ!

---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου