Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

... ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα - 22/5 ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*


Αναμένονται αντιδράσεις
για τη μεταβίβαση του 20% του MEGA,
στον Ιβάν Σαββίδη

Αναμένονται πλήθος αντιδράσεων από τους άλλους ιδιοκτήτες ΜΜΕ για τη μεταβίβαση του 19,6% των μετοχών που κατείχε ο Πήγασος στην Τηλέτυπος. Το ποσοστό του Πήγασου μειώθηκε από 32,% σε 13% και οι πληροφορίες αναφέρουν πως νέος μέτοχος είναι εταιρεία συμφερόντων του Ιβάν Σαββίδη. Τόσο, ο Πήγασος όσο και η Τηλέτυπος έχουν ενημερώσει για την πώληση των μετοχών που ανήλθε στο ποσό των 5 εκατ. ευρώ. Απομένει να δούμε ποια θα είναι η στάση των τραπεζών.
---
Ως 6 άδειες…

Από 4 ως 6 ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας χωρούν στο, διαθέσιμο για τηλεοπτική εκπομπή, φάσμα, όπως προέκυψε από διάφορες τοποθετήσεις στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο ΕΣΡ, με την παρουσία εκπροσώπων της ΕΕΤΤ, της ΕΡΤ, της Digea και του καθηγητή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ), Χρήστου Καψάλη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο http://www.avgi.gr/
---
Από Σεπτέμβριο ο Θέμα FM

Μάλλον για τη νέα ραδιοφωνική σεζόν μεταφέρεται η έναρξη λειτουργίας του, υπό σχεδιασμό, ραδιοφωνικού σταθμού του «Πρώτου Θέματος». Στο μεταξύ, συνεχίζεται κανονικά η συνεργασία ανάμεσα στην εφημερίδα και τον τηλεοπτικό σταθμό Action24, ο οποίος άνοιξε γραμμή επικοινωνίας και με το Νέο Φάληρο.
---
Ποινή φυλάκισης 3 ετών για παράβαση
του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας

Ποινή φυλάκισης 3 ετών και 3 μηνών με 3ετή αναστολή και χρηματική ποινή ύψους 3.000 ευρώ επέβαλε χθες το Μονομελές Εφετείο Δωδεκανήσου επί κακουργημάτων, σε έναν 60χρονο κάτοικο Ρόδου, υδραυλικό, κατηγορούμενο για δορυφορική πειρατεία και συγκεκριμένα για εξακολουθητική παράβαση του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας και περί προστασίας συνδρομητικών υπηρεσιών.
Το δικαστήριο μετέτρεψε την ποινή του σε πλημμέλημα.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ στο http://www.dimokratiki.gr/
---
Ξανά από την αρχή
για τα νούμερα της τηλεθέασης

Μεγάλες αλλαγές αναμένονται στη μέτρηση τηλεθέασης. Από τη χώρα έχουν μεταναστεύσει 670.000 άνθρωποι, ηλικίας 24 έως 38 ετών, λόγω της μνημονιακής λιτότητας, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί κενό στην αντιπροσωπευτικότητα του δείγματος τηλεθέασης. Η αγορά των τηλεοπτικών σταθμών αποφάσισε να προλάβει τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά και να προχωρήσει μόνη της σε αλλαγές επί του δείγματος που χρησιμοποιεί η Nielsen.

Στην ημερήσια διάταξη είναι πρώτα απ’ όλα η στάθμισή του σε συνεργασία με την ΕΛΣΤΑΤ, καθώς όλα αυτά τα χρόνια των Μνημονίων και παρά τις αλλαγές στα εισοδήματα του κόσμου και τη μετανάστευση δεν είχε γίνει καμία τέτοια προσπάθεια. Θα υπάρξει προκήρυξη για τη λεγόμενη «έρευνα βάσης», μέσα από την οποία θα οριοθετηθεί το νέο δείγμα. Συνήθως τις εργασίες αυτές τις αναλαμβάνει η Metron Analysis ή η MRB.

Η δεύτερη κίνηση θα είναι η επαναλειτουργία της Επιτροπής Ελέγχου Έρευνας Τηλεθέασης, η οποία ελέγχεται από ιδιωτικά κανάλια, διαφημιστές και αγορά. Η ΕΡΤ είχε αποχωρήσει από την Επιτροπή το 2006 λόγω της εισαγγελικής έρευνας που είχε διενεργηθεί εκείνη την εποχή. Επίσης, στην Επιτροπή αυτή δεν εκπροσωπείται το ΕΣΡ, το οποίο είναι αρμόδιο κατά το Σύνταγμα για τη Ραδιοτηλεόραση. Η ΕΕΕΤ σταμάτησε να λειτουργεί το 2009 λόγω κόστους (100.000 ευρώ).

Η επόμενη επιλογή είναι η αύξηση των προσώπων που μετέχουν στο δείγμα, κάτι που σημαίνει πως θα ακριβύνει η μέτρηση για τα κανάλια, αλλά θα υπάρχει η δυνατότητα να εξετάζονται καλύτερα οι προτιμήσεις του κοινού. Στη μέτρηση είναι πιθανό να συμπεριληφθούν και τα νέα είδη τηλεθέασης, μέσω ταμπλετών και υπολογιστών, με τη συνδρομή του internet.
---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου