Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

Το ΠΑΜΕ Τύπου & ΜΜΕ και οι εξελίξεις στον Μπόμπολα...

*
ΠΑΜΕ
Τύπου & ΜΜΕ
***
*
Όχι στον εργοδοτικό-κυβερνητικό συνδικαλισμό
Καμιά επανάπαυση!
Η αγωνιστική μας δράση μπορεί
να εγγυηθεί τα δικά μας δικαιώματα!


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις που έγιναν για να διεκδικήσουμε και υπερασπίσουμε τα εργασιακά μας δικαιώματα όπως την καταβολή των δεδουλευμένων, να μη χαθεί καμιά θέση εργασίας, να μη γίνουν νέες μειώσεις μισθών, να μην αλλάξουν οι εργασιακές σχέσεις και οι συνθήκες δουλειάς, μπροστά και στα σχέδια της εργοδοσίας του ομίλου της «Πήγασος» και των τραπεζών για αναδιάταξη στο ιδιοκτησιακό καθεστώς, που δεν γίνεται βεβαίως σε όφελος των εργαζομένων αλλά των ιδιοκτητών του ομίλου, φαίνεται ότι άσκησε πιέσεις στην εργοδοσία.

Αυτό φάνηκε και από την προσπάθειά της να υπονομεύσει με τα διευθυντικά στελέχη την απεργία και με τη σπουδή να μεθοδεύσει σταμάτημα των κινητοποιήσεων μέσω κυβέρνησης, με τη συμβολή και του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ (ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ, ΕΣΠΗΤ, ΕΤΗΠΤΑ), αφού όλοι μαζί συμφώνησαν στην οργάνωση της τριμερούς συνάντησης στο υπουργείο Εργασίας, για να δοθεί, υποτίθεται, λύση στα προβλήματα των εργαζομένων.

Αποκαλύπτεται για άλλη μια φορά ότι κυβέρνηση και εργοδοτικός - κυβερνητικός συνδικαλισμός στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ αποτελούν τις πιο αξιόπιστες δυνάμεις για να προωθούνται τα συμφέροντα της εργοδοσίας χέρι - χέρι με την αντεργατική πολιτική. Ολοι αυτοί μαζί, έχοντας καθένας από τη θέση του συγκεκριμένο ρόλο, πασχίζουν να κάνουν τους εργαζόμενους συνενόχους στα δικά τους σχέδια σε βάρος των δικών μας δικαιωμάτων, θέλοντας να εξασφαλίσουν από εμάς εργασιακή ειρήνη και συμφωνία.

Το ευχολόγιο από την τριμερή συνάντηση μεταξύ εργοδοσίας - κυβέρνησης - ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ για:
-- Καταβολή σταδιακά των δεδουλευμένων που μας χρωστά η εργοδοσία και μάλιστα χωρίς καταληκτική ημερομηνία, που σημαίνει αόριστη υπόσχεση ότι «κάποτε θα καταβληθούν».
-- Διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των μισθών μέχρι τον ερχομό του νέου εργοδότη, άρα καμιά διασφάλιση στη συνέχεια ούτε των θέσεων εργασίας, ούτε των μισθών, ούτε των εργασιακών σχέσεων.
Δείχνει ότι εργοδοσία, κυβέρνηση, εργοδοτικός - κυβερνητικός συνδικαλισμός βρίσκονται στην ίδια αντεργατική όχθη ενάντιά μας.

Δείχνει ότι η εναπόθεση σε κυβέρνηση και εργοδοτικό - κυβερνητικό συνδικαλισμό της προστασίας της δουλειάς και των δικαιωμάτων μας είναι δρόμος αδιέξοδος για τους εργαζόμενους.
Η κυβέρνηση έσπευσε να στηρίξει τον όμιλο, συγκαλώντας εδώ και τώρα την τριμερή, γιατί είναι κυβέρνηση του κεφαλαίου, άρα αντιλαϊκή.

Ο εργοδοτικός - κυβερνητικός συνδικαλισμός συνέβαλε στο σχεδιασμό της εργοδοσίας, ενώ και δεν προχώρησε, ως όφειλε, σε νέα Γενική Συνέλευση μετά την τριμερή για να αποφασίσουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι για τη συνέχεια, καταπατώντας την απόφαση των εργαζομένων στην τελευταία Γενική Συνέλευση.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Τα αποτελέσματα της τριμερούς στο υπουργείο δεν αποτελούν την παραμικρή διασφάλιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων. Η κυβέρνηση δεν θα αποτρέψει τα σχέδια της εργοδοσίας, «παλιών» και «νέων» επενδυτών, για απολύσεις και μειώσεις μισθών, αλλαγής των εργασιακών σχέσεων (ελαστικές σχέσεις εργασίας, ατομικές συμβάσεις, «μπλοκάκια», ανασφάλιστη δουλειά κ.λπ.). Αλλωστε, αυτά τα σχέδια της εργοδοσίας αποτελούν υλοποίηση της πολιτικής που επεξεργάζεται η σημερινή κυβέρνηση, συνεχίζοντας το έργο των προηγούμενων, με νόμους που ψηφίζει στη Βουλή με επείγουσες διαδικασίες.

Οποιες και αν είναι οι εξελίξεις στον όμιλο, πρέπει να έχουμε ξεκάθαρο πως η μόνη δύναμη που μπορεί να εγγυηθεί τα δικά μας δικαιώματα είναι η δική μας πάλη κόντρα σε εργοδοσία - κυβέρνηση - εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό. Που απαιτεί να δώσουμε συνέχεια στη δική μας συμπαγή αγωνιστική ενότητα όλων των εργαζομένων στον «Πήγασο». Την αγωνιστική ενότητα και αλληλεγγύη όλων των εργαζομένων του κλάδου, το συντονισμό με τους συναδέλφους που αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα, όπως π.χ. στον ΔΟΛ.

Χρειάζεται να ξεπεράσουμε τους εργοδοτικούς - κυβερνητικούς συνδικαλιστές που από θέσεις πλειοψηφίας στις Ενώσεις των ΜΜΕ καλλιεργούν κλίμα «να τα βρούμε με την εργοδοσία».

Πρέπει να αλλάξουμε τους συσχετισμούς! Οι εκλογές στην ΕΣΗΕΑ είναι μια πρώτης τάξης ευκαιρία για τους δημοσιογράφους, για να δώσουμε απάντηση σ' αυτές τις δυνάμεις, καταψηφίζοντάς τες και ενισχύοντας τις δυνάμεις που στηρίζει το ΠΑΜΕ.

Καμιά επανάπαυση. Η πίεση που άσκησε στην εργοδοσία η απεργιακή κινητοποίηση είναι παρακαταθήκη και δείχνει το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουν οι εργαζόμενοι. Μπορούμε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις επιτυχίας, να βάλουμε εμπόδια σε κάθε νέα επίθεση, να προετοιμάσουμε τη δική μας αντεπίθεση.

Σε αυτή την προοπτική είναι στρατευμένες όλες οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ, μέσα και έξω από την «Πήγασος».
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου