Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

... αθλητικοί συντάκτες και αργίες - αλαλούμ ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Νέο αλαλούμ με μια
ακόμα δημοσιογραφική αργία

ΟΤΑΝ ΤΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΧΟΡΕΥΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΤΩΝ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΩΝ *** ΕΙΜΑΣΤΕ... ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΜΑΣΤΕ 

Οι ετεροχρονισμοί στις αργίες των δημοσιογράφων έχουν παγιωθεί. Και κυρίως των αθλητικών συντακτών που άλλοτε γιορτάζουν κάνα δυο ημέρες μετά την αργία και άλλοτε κάνα δυο πριν, όπως είχε γίνει με τα προηγούμενα Θεοφάνεια που τα γιόρτασαν Αϊ Γιαννιού. Αυτή τη φορά η επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος αποφασίστηκε να γίνει για τους δημοσιογράφους των αθλητικών εφημερίδων δυο ημέρες πριν, το Σάββατο! Η απόφαση δεν έχει ανακοινωθεί, αλλά φαίνεται πως είναι οριστική και αναπότρεπτη.

Εντάξει, είμαστε… πνευματικοί άνθρωποι και καταλαβαίνουμε πως, συνήθως, όλα γίνονται επειδή τα πρακτορεία χορεύουν στους ρυθμούς των ζουρνάδων των κυριακάτικων που, κυκλοφοριακά, είναι οι καλύτεροι πελάτες τους –είτε καπελωμένα είτε όχι. Και όταν τα κυριακάτικα αποφασίσουν να κυκλοφορήσουν Σάββατο, ισχύει το αρχηγού παρόντος πάσα αρχή παυσάτω. Εννοείται, ότι αρχηγοί στη διανομή του Τύπου είναι οι εφημερίδες της Κυριακής.

Αυτή τη φορά, πάντως, μαθαίνω –αλλά μένει να το ψάξω καλύτερα– ότι είναι επιλογή των αθλητικών εντύπων να δουλέψουν τη Δευτέρα, να κυκλοφορήσουν την Τρίτη και να μην κυκλοφορήσουν Κυριακή. Τους προτάθηκε, λέει, να επιλέξουν για την αργία των συντακτών τους το Σάββατο ή την Κυριακή –σε καμιά περίπτωση, όμως, Δευτέρα. Λεπτομέρειες, θα πείτε. Σημασία έχει ότι οι αθλητικοί συντάκτες πάνε μπροστά! Αυτή τη φορά δυο ολόκληρες ημέρες.

---
harddog
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου