Τρίτη 30 Μαΐου 2017

Μιχάλης Κεφαλογιάννης: "Γιατί ΕΣΗΕΑ";..

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Πως τα όργανα της ΕΣΗΕΑ
“βοήθησαν” εμένα και τους
συνεργάτες μου να χάσουμε την δουλειά μας


Ανοιχτή επιστολή “προς ενημέρωση ευρύτερου αριθμού προσώπων”

“Με απόφαση σας, οι τρεις συνταξιούχοι, μέλη του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού της ΕΣΗΕΑ, με διαγράψατε για 12 μήνες από την Ένωση για συμμετοχή μου σε τηλεοπτική διαφήμιση. Παρότι “οι καταδικαστικές πρωτοβάθμιες αποφάσεις που υπόκεινται σε έφεση δεν αναρτώνται“, όπως αναφέρει ο κανονισμός, εσείς επιμείνατε ότι υπάρχει λόγος άμεσης ανάρτησης της απόφασης πριν αυτή τελεσιδικήσει, “προς ενημέρωση ευρύτερου αριθμού προσώπων” προσομοιάζοντας με, με… δακτυλοδεικτούμενο εγκληματία.

Η δημοσιοποίηση της απόφασης - διαπόμπευσης, είχε ως άμεση συνέπεια τη στοχοποίηση μου. Είναι τυχαίο οτι τις αμέσως επόμενες ημέρες, χάσαμε τη δουλειά μας στην ΕΡΤ εγώ και άλλοι τρεις συνάδελφοι; Πρόκειται για μέλη της ΕΣΗΕΑ και είναι οι Δ. Τζούβελη, Δ. Πασσά και Κ. Φωτίαδου που δεν έχουν άλλη επαγγελματική απασχόληση.

Η ΕΡΤ πριν αναρτήσετε την εμπαθή ανακοίνωση σας στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΣΗΕΑ μας είχε ζητήσει να προτείνουμε επαναλήψεις της εκπομπής, οι οποίες θα διαρκούσαν μια εβδομάδα, απαραίτητο διάστημα για να υπογραφεί η ανανέωση της σύμβασης για ακόμη 40 επεισόδια. Μετά την ανάρτηση σας, και τα δημοσιεύματα που ακολούθησαν, η ΕΡΤ μας ενημέρωσε ότι δεν θα υπάρξει ανανέωση -παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις εδώ και 2 μήνες- και ζήτησε λίστα επαναλήψεων μέχρι και τον Ιούλιο.

Είναι ξεκάθαρο, πως η δημοσιοποίηση της απόφασης αυτής και η πρωτοφανής φρασεολογία που χρησιμοποιήθηκε, συνέβαλε καθοριστικά στην εξέλιξη αυτή, καθώς ουδέποτε η ΕΡΤ είχε θέσει θέμα διακοπής της εκπομπής ” Η Ζωή μου η υγεία μου”. Το αντίθετο μάλιστα, καθώς τη θεωρούσε άκρως επιτυχημένη. Δυστυχώς, οι πράξεις σας δεν πλήττουν μόνο εμένα, που αναλαμβάνω το μερίδιο ευθύνης που μου αναλογεί, αλλά και άλλους 3 συναδέλφους που μέσα σε ένα χρόνο είναι ξανά αντιμέτωποι με τον εφιάλτη της ανεργίας.


Κόψατε και ράψατε το απολογητικό μου υπόμνημα, αφαιρώντας σκοπίμως από τη δημοσιοποίηση του στοιχεία, τα οποία οφείλατε να λάβετε υπόψη σας, όπως αναφορές στα διεθνή και ελληνικά βραβεία της εκπομπής, η οποία κλείνει σχεδόν 20 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας στην ελληνική τηλεόραση. 



Κατά καιρούς έχετε διαγράψει επιτυχημένους συναδέλφους, στηριζόμενοι σε έναν κανονισμό που έχει ξεπεραστεί από την σημερινή πραγματικότητα και την ίδια την ζωή, καθώς γράφτηκε πριν από 40 χρόνια και πλέον δεν αντιμετωπίζει τα ουσιαστικά προβλήματα του κλάδου. Καθημερινά, δημοσιογράφοι διαφημίζουν διάφορα προϊόντα για να επιβιώσουν οι εκπομπές τους, τα κανάλια τους, τα ραδιόφωνα τους, οι εφημερίδες τους, οι ιστοσελίδες τους και εντέλει οι ίδιοι σε ανοιχτές και όχι κλειστές επιχειρήσεις ή μήπως δεν είναι επιχειρήσεις τα ΜΜΕ; Αυτοί δεν τηρούν τη δεοντολογία; Θα τους διαγράψετε όλους;

Γιατί η ποινή σε ανάλογες υποθέσεις με τη δική μου, ήταν μόνο 6 μήνες ή μηδενική; Γιατί για κάποιους δεν δημοσιοποιήθηκε ποτέ με άμεσο ή έμμεσο τρόπο; Δύο μέτρα και δύο σταθμά, κύριοι “συνάδελφοι”;

Αναρωτιέμαι, αν το δάνειο του σπιτιού σας ήταν στο κόκκινο, είχατε χρέη στην εφορία, ήσασταν απλήρωτοι για μήνες από το mega -παρότι έπρεπε να πληρώσετε το φόρο- και δεχόσασταν μια αντίστοιχη πρόταση για διαφήμιση, τι θα απαντούσατε ; Όχι με το ….Ν(αι) κεφαλαίο; Ίσως σε εποχές παχιών αγελάδων, θα μπορούσατε να με κατηγορήσετε για απληστία. Αλλά σήμερα που όλοι προσπαθούν να φέρουν σε πέρας τις δυσβάστακτες υποχρεώσεις τους προς το κράτος και τις τράπεζες, το μόνο που δείχνει η στάση σας είναι εμμονή, φθόνο και προκατάληψη.

Μιχάλης Κεφαλογιάννης 
--- 
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου