Κυριακή 28 Μαΐου 2017

... όταν ο "Αθήνα 9.84" σώζει την Δημοκρατία ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Ευτυχώς που υπάρχει
ο «Αθήνα 9.84»
και σώζει την Δημοκρατία
απέναντι στους... τρομοκράτες


Όπως γράφει η Athens Voice, ο «Αθήνα 9.84» δεν θα μεταδώσει την όποια προκήρυξη οργάνωσης και όποτε αυτή (και αν) βγει.

Διαβάζουμε λοιπόν πως «ούτε λέξη από την προκήρυξη των τρομοκρατών για το δολοφονικό χτύπημα ενάντια στον πρόεδρο της Ακαδημίας και πρώην πρωθυπουργό κ. Λουκά Παπαδήμο δεν πρόκειται να μεταδώσει ο Αθήνα 9,84». Η αιτία είναι ότι δε θέλει να δώσει, όπως είπαν στο σταθμό με το 1% ακροαματικότητα, βήμα προβολής σε «δολοφόνους που στρέφονται κατά της Δημοκρατίας».

Δημοσιογραφία κατά το δοκούν και αναλόγως πόσο το θέμα μας αρέσει ή όχι ιδεολογικά. Προφανώς εκείνοι οι επτά παραδοσιακοί εκδότες και διευθυντές εφημερίδων που μπήκαν φυλακή, Φυντανίδης, Παπαϊωάνου και άλλοι, ήταν εχθροί της δημοκρατίας και, πολύ περισσότερο, της δημοσιογραφίας. Θυμίζουμε, τον Δεκέμβριο του 1990, είχαν δημοσιοποιήσει μία ή δύο προκηρύξεις τρομοκρατικών οργανώσεων, παρά τον νόμο της κυβέρνησης Μητσοτάκη που απαγόρευε τη δημοσίευση προκηρύξεων. (ΕΔΩ όλη η ιστορία, από εκεί και η φωτογραφία).

Προφανώς ο δημοτικός «Αθήνα 9,84» που πληρώνουν και συντηρούν όλοι οι δημότες χρίζεται αυτόκλητος υπερασπιστής της δημοκρατίας. Της δημοκρατίας τους φυσικά, όπως την ορίζουν αυτοί και αναλόγως τις πολιτικές τους απόψεις. Για δημοσιογραφική δεοντολογία δεν λέμε τίποτε γιατί ούτως ή άλλως αυτή αναζητείται στις εκπομπές του ραδιοσταθμού εδώ και πολύ καιρό.
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου