Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

Κλειστά περίπτερα "πουλάνε" εφημερίδες !..

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Αποκαλύπτουμε την απάτη:
«Πουλάνε» και από κλειστά περίπτερα 


Και οι νεκροί ανασταίνονται, και τα κλειστά περίπτερα πουλάνε εφημερίδες. ΟΛΑ γίνονται που θα έλεγε και ο συμπαθής (της διαπλοκής) Θέμος. Το Documento έστειλε εξώδικο στο Πρακτορείο διανομής «Ευρώπη» (διαβάστε εδώ) με το οποίο διαμαρτύρεται για τις ανακοινώσεις κυκλοφορίας των εφημερίδων και το στημένο παιχνίδι για να μπορεί να πάει η διαφήμιση εκεί που προεπιλέγουν.

Δεν θα το κάναμε αν (όπως συμβαίνει με όλες τις έρευνές μας) δεν είχαμε όλα τα αποδεικτικά στοιχεία. Ας δούμε λοιπόν ένα εντυπωσιακό στοιχείο, αν όχι αποτέλεσμα θαύματος.

Η έρευνά μας ξεκίνησε όταν διαπιστώσαμε πως εφημερίδες πάνε σε σημεία πώλησης (περίπτερα, mini markets κλπ), αλλά υπάρχουν μερικές εκατοντάδες σημεία όπου υπάρχει μηδενική πώληση. Μετά από 26 φύλλα και 6 μήνες κυκλοφορίας, θεωρήσαμε πως είναι παράλογο στα συγκεκριμένα σημεία, έστω από τύχη, έστω κάποιος περαστικός να μην πάρει το Documento. Αποφασίσαμε λοιπόν να κάνουμε αυτοψία. Επί τρεις Κυριακές πάμε στα συγκεκριμένα σημεία πώλησης, όπου το πρακτορείο μοιράζει την εφημερίδα. Ανακαλύψαμε πως πολλά από τα σημεία αυτά είναι κλειστά τις Κυριακές. Δηλαδή το Πρακτορείο εμφανίζεται να μοιράζει κανονικά παντού την εφημερίδα, αλλά πρόκειται για εικονικά σημεία πώλησης.


Και πάμε τώρα στο θαύμα.

Στην οδό Κονίτσης 25 στο Χαλάνδρι, υπάρχει περίπτερο που επί 17 Κυριακές δεν πουλάει ούτε ένα φύλλο εφημερίδας. Πήγαμε στο σημείο και ανακαλύψαμε πως είναι κλειστό. Όχι μόνο είναι κλειστό, αλλά η ΔΕΗ έχει θυροκολλήσει και έγγραφο με το οποίο γνωστοποιεί πως θα διακόψει το ρεύμα γιατί δεν μπορεί να βρει τον ιδιοκτήτη να κάνει μέτρηση στο ρολόι. «Είναι μία ακόμη από τις περιπτώσεις εξαπάτησής μας, που μοιράζουν δήθεν την εφημερίδα σε κλειστά περίπτερα» υποθέσαμε. Την Πέμπτη ωστόσο, το πρακτορείο διανομής «Ευρώπη» μας έστειλε το δελτίο πωλήσεων της Αττικής. 


Το περίπτερο της οδού Κονίτσης 25, στο Χαλάνδρι, κλειστό πέρα από κάθε αμφιβολία, με…πιστοποίηση ΔΕΗ και όπως άλλωστε φαίνεται από τις φωτογραφίες που τραβήξαμε την Κυριακή, έχει πουλήσει δύο φύλλα Documento. Το κλειστό περίπτερο, ναι. Αν δεν είναι αυτό θαύμα τότε ποιο είναι;

Όπως βλέπετε και στην παρακάτω φωτογραφία, που είναι τμήμα από το δελτίο του πρακτορείου "Ευρώπη" το επί μήνες κλειστό περίπτερο όχι μόνο παρέλαβε δύο φύλλα της εφημερίδας αλλά τα πούλησε κιόλας!


Εμείς λέμε πως είναι μία από τις πολλές αποδείξεις, πως η διανομή των εφημερίδων, όπως και η ανακοίνωση «πρόβλεψης πώλησης» αν και κανένας δεν την απαιτεί, είναι ένα παιχνίδι βρώμικης χειραγώγησης του Τύπου. Δεν αποτελεί δικό μας πρόβλημα ή επιχειρηματική διαφορά, αλλά παραβίαση όσων προβλέπει το Σύνταγμα για την ελευθερία του Τύπου. Αυτός είναι ο λόγος που η κυβέρνηση έχει ευθύνη να εξασφαλίσει την απρόσκοπτη κυκλοφορία και διανομή ως θεματοφύλακας του Συντάγματος.


Το Πρώτο Θέμα, το οποίο από την ημέρα που κυκλοφόρησε το Documento έχει καταβαραθρωθεί κυκλοφοριακά, άλλαξε πρακτορείο διανομής. Έφυγε από το “Άργος» στο οποίο μάλιστα είναι μέτοχος και πήγε στην «Ευρώπη». Το αποτέλεσμα ήταν να πάρει ξαφνικά 20.000 φύλλα. Είναι τόσο σικέ το παιχνίδι, που από την Πέμπτη, κυκλοφορεί η πληροφορία πως την Κυριακή το Πρώτο Θέμα θα «πουλήσει» 61.000 φύλλα. Άλλο θαύμα αυτό και προφητεία. Το δε «Έθνος», συμφερόντων Μπόμπολα, που είναι και ιδιοκτήτης της «Ευρώπης» είτε βρέξει, είτε χιονίσει, είτε δεν κυκλοφορήσει λόγω απεργίας, πουλάει ακριβώς τα ίδια φύλλα. Θα επανέλθουμε. Και με εισαγγελέα μάλιστα.
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου