Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

Τα εργατικά σωματεία στα ΜΜΕ και οι απλήρωτοι του ΔΟΛ

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Καταγγελία
για τακτική οικονομικής ασφυξίας
των εργαζομένων του ΔΟΛ


ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (Ε.Τ.Ι.Τ.Α.)
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ (Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε)
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ & ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ (Ε.Τ.Η.Π.Τ.Α.)
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ & ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (Ε.Τ.Η.Π.Τ.Θ.)
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ (Ε.Τ.Ε.Ρ.)
ΕΝΩΣΗ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΟΣ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Τα ΔΣ των Ενώσεων καταγγέλλουν τον εκβιασμό που δέχονται οι εργαζόμενοι του ΔΟΛ από την τακτική των τραπεζών και διάφορων πολιτικο-επιχειρηματικών κέντρων που με τις ενέργειές τους οδηγούν σε οικονομική ασφυξία τον ΔΟΛ, συνεχίζοντας εν τέλει την κατάπτυστη συμπεριφορά της προηγούμενης διοίκησης που οδήγησε σε αδιέξοδο αρκετές εκατοντάδες εργαζομένων.

Εμπαίζουν, κυριολεκτικά, τους εργαζόμενους του ΔΟΛ, οι οποίοι αν και απλήρωτοι επί μήνες, κρατούν ανοιχτά όλα τα ΜΜΕ του ιστορικού Οργανισμού («ΤΑ ΝΕΑ», «ΤΟ ΒΗΜΑ», το ραδιοσταθμό «ΒΗΜΑ FM», τις ηλεκτρονικές εκδόσεις, τα περιοδικά κ.λ.π), διατηρώντας ταυτοχρόνως σε υψηλό επίπεδο και την αξία της επιχείρησης, την οποία οι τράπεζες πωλούν σήμερα με στόχο να πετύχουν το μεγαλύτερο δυνατό τίμημα.

Οι Τράπεζες οφείλουν να σεβαστούν στο ακέραιο την απόφαση του Δικαστηρίου που αναφέρει σαφέστατα ότι: «Η λειτουργία της επιχείρησης κατά τη διάρκεια της ειδικής διαχείρισης, αποτελεί βασική υποχρέωση του διορισθέντος Ειδικού Διαχειριστή και όχι ζήτημα αναγόμενο στη διακριτική του ευχέρεια». Έχουν δηλαδή υποχρέωση να διαφυλάξουν και τα συμφέροντα των εργαζομένων, καταβάλλοντας χωρίς διακρίσεις και καθυστερήσεις τη μισθοδοσία που αντιστοιχεί στο διάστημα της Ειδικής Διαχείρισης.

Τα Δ.Σ. των Ενώσεων καταγγέλλουν, για μια ακόμη φορά, τη διάκριση που επιχειρούν να επιβάλλουν οι εκάστοτε διοικήσεις του ΔΟΛ, με πρωτοφανείς και εκδικητικές τακτικές -διώξεις, αποκλεισμούς, επιλεκτική καταβολή μισθοδοσίας και αγωγές- σε βάρος του εργατικού δυναμικού, που έχει επιλέξει την άσκηση του δικαιώματος της επίσχεσης εργασίας προκειμένου να πετύχει την καταβολή των οφειλόμενων αποδοχών του. Οι προκλητικές αυτές ενέργειες της εργοδοσίας ελέγχονται για την καταστρατήγηση, της συνταγματικά κατοχυρωμένης αρχής της ίσης μεταχείρισης - αντιμετώπισης των πολιτών στις μεταξύ τους σχέσεις αναφορικά με την επιβολή του Νόμου και αποτελούν βάναυση προσβολή των δικαιωμάτων των δυνάμεων της εργασίας. Έρχονται σε ευθεία αντιπαράθεση με τις κατά καιρούς ανακοινώσεις της διοίκησης, με τις οποίες επιβραβεύουν το Ανθρώπινο Δυναμικό για την υπομονή του, την κατανόηση που έχει επιδείξει και τη συμβολή του στην αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων της εταιρείας, παρά το γεγονός της αθέτησης όλων των πολλαπλών υποσχέσεών της περί "επιστροφής στην ομαλότητα" και της μη πραγματοποίησης των εξαγγελιών της περί "σχεδίων αναδιάρθρωσης” και “σωτηρίας" του Οργανισμού, που ουδέποτε υλοποιήθηκαν.

Καλούν όλους τους εργαζόμενους να πάρουν με αποφασιστικότητα την κατάσταση στα χέρια τους. Θα είναι οδυνηρό να συμβιβαστούν στην ιδέα ότι όλα αυτά που ζούμε είναι φυσιολογικά και αναπόφευκτα. Πρέπει τώρα να βγάλουν συμπεράσματα. Η εργοδοσία, εκμεταλλευόμενη την “φτιαχτή” οικονομική κρίση έχει επιβάλλει εργασιακό μεσαίωνα. Μπορούμε να ανατρέψουμε τα σχέδιά τους. Είναι αυτό που οφείλουμε στους εαυτούς μας και στις επόμενες γενιές που ακολουθούν.

Τα ΔΣ των Ενώσεων

Ε.Τ.Ι.Τ.Α.
Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε.
Ε.Τ.Η.Π.Τ.Α.
Ε.Τ.Η.Π.Τ.Θ.
Ε.Τ.Ε.Ρ.
Ε.Φ.Ε.
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου