Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

ΕΔΟΕΑΠ - "μπλοκάκια" και η χαρά του εργοδότη...


*
Ανασυγκρότηση
***
*

Τροπολογία
για τα μπλοκάκια
από τον ΕΔΟΕΑΠ! 
Μια τροπολογία που ορίζει πως όσοι ασφαλισμένοι καλύπτονταν από τον ΕΔΟΕΑΠ και τώρα αμείβονται με δελτίο παροχής υπηρεσιών θα έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν στο Ταμείο ασφάλισης των ΜΜΕ, ψήφισε η πλειοψηφία του ΔΣ για να προωθηθεί προς ψήφιση στη Βουλή.

Η συγκεκριμένη πρόταση, την οποία κατέθεσε ο αντιπρόεδρος του Ταμείου Π. Νεστορίδης και υποστήριξε το προεδρείο, προκάλεσε αρκετές αντιδράσεις. Ο λόγος, εμφανής. Αφενός διευκολύνει τους εργοδότες των ΜΜΕ να απολύουν τους μισθωτούς και να τους πληρώνουν στη συνέχεια με δελτίο παροχής και αφετέρου «σώζει» την ασφάλιση των διοικητικών υπαλλήλων που έμειναν χωρίς μισθό και εργάζονται σε άλλα ΜΜΕ με δελτίο.

Αντιπρόταση για το ίδιο θέμα κατέθεσαν επίσης η Πόπη Χριστοδουλίδου και ο Κώστας Ντελέζος. Στη διάταξη-πρόταση της Π. Χριστοδουλίδου προβλέπεται η ένταξη στον ΕΔΟΕΑΠ όλων των εργαζομένων σε ΜΜΕ, παραδοσιακά και ιντερνετικά, που έχουν κύριο επάγγελμα τη δημοσιογραφία και αμείβονται με δελτίο παροχής. Η πρότασή της έλαβε 4 ψήφους έναντι 6 της πρότασης Νεστορίδη.

---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου