Κυριακή 28 Μαΐου 2017

... για τις αμφιλεγόμενες μετρήσεις ακροαματικότητας ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Οι μετρήσεις ακροαματικότητας
έχουν κάτι από γεύση 80s, μην τις δούμε
και ως έκθεση στην Τεχνόπολη



Στο σπίτι μου δεν έχω σταθερό τηλέφωνο. Δηλαδή έχω αλλά από τότε που σταμάτησε η μπαταρία του ασύρματου, δεν λειτουργεί. Εδώ κι ένα τρίμηνο περίπου. Δεν είμαι και πολλές ώρες βέβαια at home αλλά ούτως ή άλλως δεν μου έλειψε που δεν «χτυπάει» το τηλέφωνο διότι δεν «χτυπούσε» και πριν.
Πείτε μου τώρα εσείς έναν νέο ή νέα κάτω των 25 ετών π.χ. (ή και μεγαλύτερο) που χρησιμοποιεί σταθερό τηλέφωνο. Προσωπικά δεν ξέρω κανέναν. Μόνο σε επαγγελματικούς χώρους και τίποτε ηλικιωμένοι άνθρωποι χρησιμοποιούν ακόμα τη σταθερή τηλεφωνία.
Τα λέω όλα αυτά τα παραπάνω που τα γνωρίζετε οι περισσότεροι για έναν και μόνο απλό λόγο: η Bari Focus στις μετρήσεις ακροαματικότητας τηλεφωνεί σε συντριπτικό ποσοστό σε σταθερά τηλέφωνα και, αυστηρά, μόνο σε οικίες (όχι, εργασιακούς χώρους). Καταλαβαίνετε κι εσείς ποιοι απαντούν, έτσι; Προφανώς και σταθμίζουν τις ηλικίες από την εταιρία, δεν είπε κανένας πως βάζουν μόνο μεγάλους ανθρώπους να απαντούν.
Επίσης από την Bari-Focus δεν μετρούν -ξεχωριστά- τους digital ακροατές. Δεν έχουν έναν τρόπο μέτρησης για όσους ακούνε μέσω internet και οι οποίοι, πλέον, είναι πάρα πολλοί και σε διαφορετικά (από τα FM που εκπέμπει ένα ραδιόφωνο) μέρη. Και είναι και πιο εύκολο να γίνει και ταυτοποίηση των συγκεκριμένων αποτελεσμάτων. Αλλά η εταιρία μετρήσεων ακροαματικότητας δεν κάνει ούτε αυτό.

Θα μου πείτε βέβαια γιατί να μην ακούει ραδιόφωνο μέσω internet κάποιος που απαντάει στην Bari-Focus μέσω σταθερού τηλεφώνου από το σπίτι του σε ώρες που κανονικά είναι εργάσιμες ως επί το πλείστον; Σπίτι του δεν θα ήταν εκείνη την ώρα ο άνθρωπος; Όχι δεν είναι οξύμωρο το σχήμα, μην επιμένετε. Εκτός και αν πήρε άδεια περιμένοντας το τηλεφώνημα της Bari-Focus. Γιατί όχι; Ξέρετε πόσοι ξημεροβραδιάζονται πάνω από ένα τηλέφωνο; 

«Πλέον υπάρχουν και τεχνολογικές εξελίξεις που μπορούν να μας δώσουν πολύ ακριβή στοιχεία μέτρησης τηλεθέασης ή ακροαματικότητας» είπε στον Κώστα Αρβανίτη στο «Ραδιόφωνο 24/7», ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Παππάς. «Θα πρέπει να διασφαλιστεί ένας δίκαιος και αντικειμενικός τρόπος μέτρησης, πρόκειται για μετρήσεις που μοιράζουν χρήμα» συμπλήρωσε. Να το δούμε και να μην το πιστέψουμε.

---
Δημ. Κανελλόπουλος/e-tetRadio
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου