Σάββατο 20 Μαΐου 2017

... ο Σάτυρος των media γράφει - 20/5 ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Δυναμώνει η "Ευρώπη"

Η πηγή μου είναι άριστα πληροφορημένη.

Το πρακτορείο "Ευρώπη" ετοιμάζεται για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Σε μία εποχή με ραγδαίες ανακατατάξεις, νέες "φιλίες" αλλά και νέες "έχθρες" στον χώρο του Τύπου, η "Ευρώπη" ποντάρει στην οικονομική ευρωστία, ξέροντας ότι θα της εξασφαλίσει το πλεονέκτημα στην αξιοποίηση των ευκαιριών που σίγουρα θα παρουσιαστούν. Ήδη το πρακτορείο "παίζει" πολύ δυνατά και στη διανομή προϊόντων για τον χώρο της μικρής λιανικής, μία επιλογή που βγήκε 100% στο μάνατζμεντ της εταιρίας.

Εμείς, πάντως, στην "Ευρώπη" εμπιστευτήκαμε τη διανομή και της "Finance & Markets Voice" και της "Κυριακάτικης Εφημερίδας".
---
Η ώρα της αλήθειας

Πολλά έχουν ακουστεί για το κυοφορούμενο deal Σαββίδη-Μπόμπολα.

Η εξαγορά της "Πήγασος" από τον Ιβάν περνά εκ των πραγμάτων μέσα από μια συμφωνία που εξαρτάται από τις τράπεζες, τις οποίες αφήνει... κουρεμένες. Η διάταξη που προστατεύει τα τραπεζικά στελέχη από διώξεις σε λίγο θα είναι νόμος του κράτους και οι τράπεζες θα μπορούν να καταλήξουν. Ποια, όμως, θα είναι η απόφασή τους; Θα κλείσουν τη συμφωνία; Ή θα πουν «όχι» επειδή φοβούνται τις ευρύτερες συνέπειες ενός «κουρέματος»; Ή μήπως θα «σκαλώσει» η συμφωνία στις διαφορές για την αποτίμηση ακινήτων που θα εισφερθούν από την Πήγασος στις τράπεζες; Λίγοι ξέρουν πώς θα καταλήξει αυτό το σίριαλ.

Δεν υπάρχουν, όμως, πια άλλες προφάσεις για καθυστέρηση.
---
Διπλό λάθος Χατζηνικολάου

Τελικώς, αυτό κατάφερε.

Να βλάψει την δική του δημόσια εικόνα. Με το ατυχέστατο επιχείρημα ότι ο Κασιδιάρης βοήθησε επικοινωνιακά την κυβέρνηση με το επεισόδιο του σε βάρος του Ν. Δένδια. Όλο το twitter και όχι μόνο τον αποδοκιμάζει.

Επιδιώκοντας να μπαλώσει τα πράγματα, τα έκανε χειρότερα για αυτόν. Τι το ήθελε "εγώ είμαι ένας απλός παρουσιαστής"; Εντάξει, δεν είσαι ο διευθυντής ειδήσεων στον Ant1, αλλά, είσαι ο Νίκος Χατζηνικολάου.

Διπλή η ζημιά του.
---
Η νέα στρατηγική του Euronews

Νέα στρατηγική ανάπτυξης για το κανάλι από σήμερα.

Ο δορυφορικός ειδησεογραφικός σταθμός ανακοίνωσε πως θα σπάσει το ενιαίο του πρόγραμμα σε 12 ξεχωριστά τηλεοπτικά κανάλια, όσες είναι και οι γλώσσες στις οποίες εκπέμπει. Σταδιακά, τα προγράμματα αυτά θα εμπλουτιστούν με περιεχόμενο αλλά και με νέους τρόπους διανομής. Στην Ελλάδα το κανάλι θα ντύσει τον «αέρα» του στα ελληνικά. Όλα τα γραφικά (scroll bars, news bulletins κ.λπ.) θα είναι πλέον στην ελληνική γλώσσα και σε επόμενο στάδιο θα ενδυναμωθεί το πρόγραμμα με την προσθήκη θεμάτων ελληνικού ενδιαφέροντος. Στην Κύπρο, όπως ανακοίνωσε το ΡΙΚ, θα εκπέμπεται πλέον ελεύθερα μόνο το Euronews Greek, ενώ η Nova θα συνεχίσει να εκπέμπει την ελληνική εκδοχή του δορυφορικού σταθμού.

Θεαματικές οι αλλαγές στο κανάλι.
---
Ραντεβού στα δικαστήρια


Κάποιοι το πρόσεξαν, κάποιοι άλλοι όχι.

Χτες ο Αλέξης, αναφερόμενος στα σκάνδαλα του παρελθόντος και στις εξεταστικές που ολοκληρώθηκαν ή εξελίσσονται, είπε ότι θα προκύψουν στοιχεία που θα απασχολήσουν (και) τα δικαστήρια. Είδηση 1η: Πολιτικά πρόσωπα ή τραπεζικά στελέχη βρίσκονται μπροστά στον κίνδυνο κατηγορητηρίου. Είδηση 2η: Θα υπάρξει συνέχεια στις δικαστικές αίθουσες. Κάτι που σημαίνει ότι οι όποιες κατηγορίες είναι απόλυτα στοιχειοθετημένες και το κυριότερο:

Υπερβαίνουν και το προστατευτικό πλέγμα που διέπει τους πρώην υπουργούς.
---
FmVoice
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου