Κυριακή 28 Μαΐου 2017

Ανδρέας Δημάτος - Goal News - Βαγγέλης Μπραουδάκης

*
Ανασυγκρότηση
**
*

Άναψαν φωτιές μεταξύ νυν
και τέως διευθυντή της Goal News


Η διαδικτυακή κόντρα Ανδρέα Δημήτου και Βαγγέλη Μπραουδάκη, με εμπλεκόμενους Δημήτρη Μελισσανίδη και Στράτο Σεφτελή! - "Παραβίαση των ορίων της δημοσιογραφικής δεοντολογίας" - "Θα ήταν ευχής έργο να μην υπάρχει Goal" ώστε "να μην ενοχλεί (και) την ΠΑΕ ΑΕΚ"

Ένα πρωτοσέλιδο χτύπημα στην Goal News της Παρασκευής με τίτλο «Άναψε φωτιές», πράγματι άναψε φωτιές στις (έτσι κι αλλιώς όχι αρμονικές) σχέσεις του νυν διευθυντή τής εφημερίδας Βαγγέλη Μπραουδάκη και του τέως Ανδρέα Δημάτου, ο οποίος σήμερα είναι διευθυντής επικοινωνίας της ΠΑΕ ΑΕΚ. Το θέμα της Goal News αναφερόταν σε δημοσίευμα της ισπανικής Marca, σύμφωνα με το οποίο ο προπονητής της ΑΕΚ Μανόλο Χιμένεθ δήλωσε ότι δεν ξέρει αν θα βρίσκεται την επόμενη περίοδο στη θέση του. Και αυτό μολονότι από την ΑΕΚ υπάρχει, αρμοδίως, ενημέρωση ότι ανανεώνεται η συνεργασία τους. Η δήλωση Χιμένεθ (υποτιθέμενη όπως παρουσιάστηκε, χαμένη στη μετάφραση) προκάλεσε τον επίμαχο τίτλο της Goal News. Όταν δημοσιοποιήθηκε το ηχογραφημένο απόσπασμα της δήλωσης, που ήταν διαφορετική, ο Ανδρέας Δημάτος με ανάρτησή του στο fb έκανε λόγο για παραβίαση των ορίων της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, την οποία «δεν είμαι εγώ ο αρμόδιος να κρίνω, άλλοι είναι».

«Ευχής έργο να μην υπάρχει Goal»

Στο διαδικτυακό σχόλιο Δημάτου απάντησε, επίσης μέσω διαδικτύου, ο Βαγγέλης Μπραουδάκης αναφέροντας ότι για τον Μελισσανίδη και τον Δημάτο «θα ήταν ευχής έργο να μην υπάρχει το Goal, συνεπώς να μην ενοχλεί (και) την ΠΑΕ ΑΕΚ». Στη ίδια ανάρτηση γίνεται λόγος για τα Πειθαρχικά τού ΠΣΑΤ και της ΕΣΗΕΑ, μολονότι, όπως αναφέρεται στο σχόλιο, «ο πρόεδρος του οργάνου του ΠΣΑΤ Στράτος Σεφτελής, ελαφρά τη καρδία, συναινεί στη στοχοποίηση της εφημερίδας». Σημειωτέον, ότι ο Στ. Σεφτελής υπήρξε για πάρα πολλά χρόνια ρεπόρτερ της ΑΕΚ και στέλεχος του Πήγασου από τον οποίο εκδίδεται η Goal News.
Κάτω από την ανάρτηση Μπραουδάκη περί Πειθαρχικών, ο Ανδρέας Δημάτος απάντησε αμέσως: «Με κάθε ευχαρίστηση».

Η ανάρτηση Ανδρέα Δημάτου

Το να θεωρείται και να υποστηρίζεται πρωτοσέλιδα ότι «ανάβει φωτιές» μία ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ δήλωση προπονητή, σχετικά με την οποία ο ίδιος -ταυτόχρονα σχεδόν με την δημοσιοποίησή της- έσπευσε με ξεκάθαρο τρόπο και απόλυτη ειλικρίνεια να διευκρινίσει τι ακριβώς έχει δηλώσει, εκτιμώ ότι παραβιάζει τα όρια της δημοσιογραφικής δεοντολογίας. Δεν είμαι όμως εγώ ο αρμόδιος για να το κρίνω. Αλλοι είναι.
Εμένα μου αρκεί ότι η αξιοπιστία του προπονητή της ΑΕΚ κρίθηκε κατά τρόπο ΑΠΟΛΥΤΟ και ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟ μερικές ώρες αργότερα από την αποκάλυψη του ηχητικού αποσπάσματος της συνέντευξής του στην ισπανική MARCA.
Οι δημοσιογραφικές εκτιμήσεις, ακόμα και η πιο σκληρή κριτική, είναι απόλυτα σεβαστές σύμφωνα τουλάχιστον με τη δική μου φιλοσοφία και τον τρόπο με τον οποίο ασκώ τα καθήκοντά μου, όποιο κόστος και αν έχει αυτό.
Η αλήθεια, όσο κι αν αρχικά μπορεί να αμφισβητηθεί, στο τέλος πάντα κερδίζει!


Η ανάρτηση Βαγγέλη Μπραουδάκη

Για τον Μελισσανίδη και τον Andreas Dimatos (φαίνεται από τη συμπεριφορά τους σχεδόν δύο χρόνια πια ότι) θα ήταν ευχής έργον να μην υπάρχει το #Goal, συνεπώς να μην ενοχλεί (και) την ΠΑΕ ΑΕΚ...
Θέλουν να γράφουμε άλλα (πρόχειρα παραθέτω τις υποθέσεις Θωμά Μητρόπουλου, Ούγκο Αλμέιδα, Μανόλο Χιμένεθ) απ' αυτά που τελικά διαβάζουν τυπωμένα. Θεμιτό μεν από την πλευρά τους, όμως δημοσιογραφικά αντιδεοντολογικό αν το πράτταμε...
Φτάσαμε σήμερα, ωστόσο, στο σημείο να κατηγορούν εκείνοι τον Σταύρος Καζαντζόγλου (και την εφημερίδα) για παραβίαση της δεοντολογίας!
Ας το ξεκαθαρίσουμε, λοιπόν, μια και καλή στα αρμόδια όργανα. Στα πειθαρχικά ΠΣΑΤ και ΕΣΗΕΑ. Να το αποδείξουν (αντί να γράφουν ό,τι θέλουν στα social) ή να ζητήσουν "συγγνώμη" αποδεχόμενοι τις όποιες συνέπειες...
ΥΓ.1: Στα Πειθαρχικά, ακόμα κι αν ο πρόεδρος του οργάνου του ΠΣΑΤ Stratos Seftelis, ελαφρά τη καρδία, συναινεί στη στοχοποίηση της εφημερίδας...
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου