Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

... ο mediaρχης και τα συλλεκτικά του - 25/5 ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Από το Κώστα μου στο Κυριάκο μου,
στον Ιβάν, στον Λούα-Λούα και τον 24/7

Αλιεύσαμε από τα media του Νίκου Μποζιονέλου στην εφημερίδα «Sportday»

Το… μπιφτέκι γυρίζει, Μιχάλη μου
Με κείμενό του στην ιστοσελίδα του mignatiou.com, ο ανταποκριτής του Mega στις ΗΠΑ Μιχάλης Ιγνατίου αναφέρθηκε στις τελευταίες εξελίξεις στο κανάλι. Και ανέφερε πως οι πολιτικοί, που ευεργετήθηκαν από το Mega, δεν υπολογίζουν τους 500 εργαζομένους του.

Σωστό. Ωστόσο το… μπιφτέκι γυρίζει κι από την άλλη και θυμάσαι ότι το Mega και οι μέτοχοί του διαχρονικά είχαν ευεργετηθεί από τους πολιτικούς ή, άλλους, τους είχαν καταδικάσει «στο πυρ το εξώτερον» (π.χ. Γιώργο Παπανδρέου, από τον ίδιο τον Ιγνατίου).

Ερωτήματα για Ιβάν
Εχει… παρασκήνιο η (προχθεσινή) πώληση του 20% του Mega (από το 32% της «Πήγασος») στην Dimera, συμφερόντων Ιβάν Σαββίδη. Σύμφωνα με πληροφορίες τα 4 (από τα 5) εκατ. ευρώ που εισέπραξε η πλευρά Μπόμπολα, τα κατέβαλε στις τράπεζες, τα νομικά τμήματα των οποίων εξετάζουν τη διαδικασία προκειμένου να καταλήξουν για το εάν είναι σύννομη ή όχι. Και όντως προκύπτουν ερωτήματα. Επί παραδείγματι, πώς μια εταιρεία η οποία έχει δάνεια ύψους 170 εκατ. ευρώ στις τράπεζες και διαθέτει περιουσιακό στοιχείο συναφές, είναι «ελεύθερη βαρών» και μπορεί να το διαχειρίζεται κατά την κρίση της.

ΓΑΠ κατά Σαββίδη
Βολές κατά Σαββίδη εξαπέλυσε και ο Γιώργος Παπανδρέου. «Τα πρώτα χρόνια της κρίσης που κληροδότησε στη χώρα ο κ. Καραμανλής, ακούστηκαν εξωφρενικοί μύθοι που κράτησαν την ελληνική κοινωνία μακριά από την πραγματικότητα. Μία από αυτές, ήταν η δήθεν δυνατότητα δανεισμού της χώρας από τη Μόσχα». Και προσθέτει ότι στον δις ευεργετηθέντα με διαγραφές χρεών (ΠΑΟΚ και ΣΕΚΑΠ) Σαββίδη, που είχε πρωτοστατήσει τότε στην αναπαραγωγή των τερατολογιών, μεταβιβάστηκαν μετοχές της “Πήγασος” από το υπερχρεωμένο Mega. Οι πολίτες θα βγάλουν τα συμπεράσματα τους και θα είναι αμείλικτα».

Παράπονα
Πολλά παράπονα είχαν οι άνθρωποι της ΕΡΤ και της Nova που κάλυψαν το Final 4 στην Κωνσταντινούπολη. Αν και είχαν πληρώσει αρκετά λεφτά για τα δικαιώματα, οι θέσεις των σχολιαστών ήταν πίσω από το καλάθι, με περιορισμένη ορατότητα...

Ραδιόφωνο 24/7
* Πρεμιέρα έκανε στα ερτζιανά το Ραδιόφωνο 24/7 της 24Media, με γεμάτο πρόγραμμα και φουλ εκπομπές, στους 88,6. Καλοτάξιδο. Οι εγκαταστάσεις βρίσκονται στη λεωφόρο Συγγρού στην Καλλιθέα, δίπλα στον Sport24 Radio 103,3.

Λούα-Λούα
Εντονη δραστηριότητα παρατηρείται τον τελευταίο καιρό στα γραφεία του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη. Ορισμένοι, στην πιάτσα, εμμένουν ότι έχει ήδη εμπλακεί στα media (χρηματοδοτώντας εφημερίδα), άλλοι ότι σχεδιάζει την επιστροφή του.

Κώστα μου, Κυριάκο μου
Με αφορμή καταγγελίες του Κώστα Βαξεβάνη για τον Κυριάκο Μητσοτάκη (ότι άνθρωποι του προέδρου της ΝΔ βάζουν εμπόδια στη διαφήμιση του «Documento»), οι δύο άντρες επικοινώνησαν χθες μέσω τρίτου. Και δόθηκαν οι απαραίτητες διευκρινίσεις. 

---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου