Σάββατο 20 Μαΐου 2017

... δημόσια τηλεόραση και "αλά καρτ" αντιλήψεις ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

ΜΟΝΟΤΥΠΙΑ

Συνέβη κάτι το εξαιρετικά αντιφατικό και αποκαλυπτικό των "αλά καρτ" αντιλήψεων. Εδώ και χρόνια η δημόσια τηλεόραση και οι εργαζόμενοι σε αυτή κατηγορούνται ότι εξυπηρετούν με τον τρόπο που ενημερώνουν τον κόσμο την εκάστοτε κυβέρνηση. Είτε επειδή ασκούνται πιέσεις είτε επειδή κάποιοι εργαζόμενοι, φοβούμενοι το μένος των κομματικών που τοποθετούνται κάθε φορά στην ΕΡΤ, γίνονται φιλοκυβερνητικοί, συμπεριφερόμενοι και ως προς την ενημέρωση ως "βασιλικότεροι του βασιλέως".

Στο πλαίσιο εκπομπής που είχε θέμα τις γαλλικές εκλογές και το αποτέλεσμά τους, ο δημοσιογράφος της δημόσιας τηλεόρασης έκανε την παρατήρηση -σωστή καθ' όλα- ότι Μακρόν και Λεπέν ήσαν δύο πολύ κακοί υποψήφιοι, εκ των οποίων επικράτησε ο εκπρόσωπος των τραπεζών και του συστήματος απέναντι στην Ακροδεξιά...

Αιφνιδίως, πολλοί ήσαν εκείνοι -και από τον δημοσιογραφικό κόσμο και από τον πολιτικό- που εξανέστησαν επειδή ο δημοσιογράφος περιέγραψε, για τους μη εθελοτυφλούντες και τους μη φανατικούς, την απόλυτη πραγματικότητα. Άλλωστε, αν δεν ήταν έτσι ακριβώς τα πράγματα, στον πρώτο γύρο των εκλογών, που ήταν και ο πιο ενδεικτικός των αντιλήψεων της γαλλικής κοινής γνώμης για τους υποψηφίους, δεν θα είχε χωριστεί στα τέσσερα το γαλλικό εκλογικό σώμα! Ούτε στον β΄ γύρο η αποχή θα είχε φτάσει το 26%, ποσοστό πρωτοφανές για τα γαλλικά πολιτικά δεδομένα.

Το συμπέρασμα -συνάμα και απορία- είναι το εξής: Η ΕΡΤ κατηγορείται -και όχι αδίκως- ότι μεροληπτεί υπέρ των εκάστοτε ελληνικών κυβερνήσεων ή οι εκάστοτε κυβερνήσεις την χρησιμοποιούν ως προπαγανδιστικό Μέσο. Τώρα που εξέφρασε μια κατά τεκμήριο αντικειμενική άποψη και οπωσδήποτε ανεξάρτητη ο δημοσιογράφος, κάποιοι δυσαρεστήθηκαν!

Η κρίση που έγινε είναι απλώς επιπόλαιη ή σημαίνει ότι στο συλλογικό υποσυνείδητο των ασχολουμένων με την πολιτική και τα ΜΜΕ έχει περάσει η στρεβλή και επικίνδυνη αντίληψη ότι η δημόσια τηλεόραση -την οποία πληρώνουν όλοι οι Έλληνες, ανεξαρτήτως του τι ψηφίζουν- είναι ταμένη να εξυπηρετεί τους εκάστοτε κυβερνώντες και να μεταφέρει τις απόψεις τους και μόνο;

Ο Λινοτύπης

---
media/Παραπολιτικά
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου