Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

... ΔΟΛ - "υπόθεση" για δύο;..

*
Ανασυγκρότηση
***
*

«Τιτανομαχία»
Σαββίδη - Μαρινάκη για τον ΔΟΛ


Το μεσημέρι της Τετάρτης

Η μεγάλη ώρα για τον ΔΟΛ είναι το μεσημέρι της Τετάρτης 31 Μαΐου. Στις 12 το μεσημέρι τελειώνει η διορία για την υποβολή των προσφορών και στις 12.15 αναμένεται να ανακοινωθεί ο νέος ιδιοκτήτης του ΔΟΛ. Ο ειδικός εκκαθαριστής για λογαριασμό των τραπεζών περιμένει τις πρόσφορες των ενδιαφερομένων για την ακίνητη περιουσία του οργανισμού (πρώτος διαγωνισμός) καθώς και για τα ΜΜΕ και τις συμμετοχές που διαθέτει (δεύτερος διαγωνισμός).

Αν και πολλοί επιχειρηματίες έχουν ζητήσει και έχουν λάβει τα πληροφοριακά έντυπα, δύο είναι σίγουροι. Ο Ιβάν Σαββίδης και ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Και οι δύο θα κατέβουν, όπως εκτιμάται, με μεγάλες πρόσφορες για να διεκδικήσουν τον ΔΟΛ.

Είναι άγνωστο ποιοι θα είναι οι υπόλοιποι που θα μπουν στον ανταγωνισμό. Ο ΣΚΑΪ φαίνεται να απομακρύνεται, ενώ μέχρι την Παρασκευή και ο Γιάννης Φιλιππάκης εμφανιζόταν αρνητικός. Ο Όμιλος Βαρδινογιάννη δεν θα διεκδικήσει, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, τον διαγωνισμό, ούτε όμως και ο Θ. Φιλιππόπουλος και ο Δ. Μάρης, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει στη διάθεσή της η στήλη. Λέγεται επίσης πως και ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος (Chipita) δέχεται εισηγήσεις για να διεκδικήσει τον ΔΟΛ.

Ο Ιβάν Σαββίδης, ο οποίος είχε εμφανιστεί ως η αρχική λύση για τον ΔΟΛ, πριν ξεκινήσει η ειδική εκκαθάριση εν λειτουργία της εταιρείας, έχει τις ευλογίες της κυβέρνησης. Αν βγει νικητής στη διαδικασία, τότε για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας ένας επιχειρηματίας με διασυνδέσεις στη Ρωσία θα αποκτήσει τόσο σημαντική επιρροή στα media.

Αντίθετα, να κυριαρχήσει ο Βαγγέλης Μαρινάκης, αυτό θα είναι ένα καλό(;) νέο για την οικογένεια Μητσοτάκη, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει η συγχώνευση των εντύπων της «Ελευθερίας του Τύπου» με τα «Νέα» και το «Βήμα». Ο εφοπλιστής, στον οποίο ανήκει ουσιαστικά το συγκρότημα των Παραπολιτικών, θα έχει πλέον τον πρώτο λόγο στα media.
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου