Κυριακή 21 Μαΐου 2017

ΕΔΟΕΑΠ και ετεροαπασχόληση

*
Ανασυγκρότηση
***
*


Ερωτήματα Λ. Παπαξενάκη για την
ετεροαπασχόληση στελέχους του ΕΔΟΕΑΠ 


Λάβαμε και δημοσιεύουμε από τον Λάμπρο Παπαξενάκη την παρακάτω επιστολή:

“Μετά το ρεπορτάζ σας σχετικά με την ετεροαπασχόληση και τον ΕΔΟΕΑΠ (δηλαδή το ταμείο Υγείας και Επικούρησης των δημοσιογράφων) και την αναφορά στην πρωτοβουλία μου, οφείλω να διευκρινίσω τα εξής για την σφαιρικότερη ενημέρωση όλων (δημοσιογράφων και μη): 

ΣΙΓΗ ΙΧΘΥΟΣ 

  • Δύο ημέρες αργότερα -όπως αναφέρετε στο δημοσίευμά σας- απευθύνθηκα εγγράφως στο δ.σ. της ΕΣΗΕΑ (που είναι το αρμόδιο πειθαρχικό όργανο σύμφωνα με το καταστατικό της) και ως μέλος της, αλλά και ως μέτοχος του ΕΔΟΕΑΠ ζήτησα το αυτονόητο, δηλαδή να προβεί στις όποιες ενέργειες διασφαλίζουν την νομιμότητα και τα συμφέροντα όλων μας. 
  • Στις 12 Μαΐου απευθύνθηκα εγγράφως στο δ.σ. του ταμείου μας (ΕΔΟΕΑΠ) ζητώντας να ελεγχθεί ο ασφαλιστικός φάκελος της κας Αγγελικής Σταθάτου, για να διαπιστωθεί εάν νομίμως και σύμφωνα με το Καταστατικό του ΕΔΟΕΑΠ παραμένει μέτοχος-μέλος του. Ενημέρωσα, δε, ότι θα εξαντλήσω όλα τα νόμιμα μέσα μέχρι να λυθούν …απορίες, ώστε και οι όποιες αποφάσεις του δ.σ. του Οργανισμού μας (γενική γραμματέας του οποίου είναι το συγκεκριμένο πρόσωπο) να λαμβάνονται με νόμιμη σύνθεση. 
  • Την ίδια ημέρα κοινοποίησα τα παραπάνω πρωτοκολλημένα έγγραφα στις τρεις υπόλοιπεςισότιμες Ενώσεις (ΕΣΗΕΜ-Θ, ΕΠΗΕΑ, ΕΠΗΕΘ) που συγκρότησαν τον ΕΔΟΕΑΠ και συμμετέχουν σε αυτόν, επισημαίνοντας «όπως γνωρίζετε πριν από μία εβδομάδα το δ.σ. του ΕΔΟΕΑΠ με οριακή πλειοψηφία μίας ψήφου και παρά τις αντιρρήσεις σας, όπως διαβάζω στις ιστοσελίδες mediatvnews και ΤΥΠΟΛΟΓΙΕΣ, έλαβε απόφαση για την λήψη δανείου ύψους 10 εκατομμυρίων € από τον ΕΦΚΑ (!) και αφού είχε προηγηθεί (!) σχετική κυβερνητική τροπολογία στη Βουλή, με άμεσο κίνδυνο απορρόφησής του από αυτόν. Η μία ΟΡΙΑΚΗ ψήφος ανήκε στην κα Αγγελική Σταθάτου, μέλους της ΕΣΗΕΑ, που προσφάτως συμμετείχε, εξελέγη και αναδείχθηκε γενική γραμματέας του ΕΔΟΕΑΠ». 
ΣΙΓΗ ΙΧΘΥΟΣ 

  • Την Τετάρτη 17 Μαΐου συνεδρίασε το δ.σ. του ΕΔΟΕΑΠ, αλλά όπως ενημερώθηκα τηλεφωνικώς από την διευθύντριά του, το σώμα δεν ενημερώθηκε καν για την πρωτοκολλημένη έγγραφη αναφορά μου (!!!). 
  • Αμέσως μετά απέστειλα την αναφορά μου στα προσωπικά e-mail 5 μελών του δ.σ. (Π. Νεστορίδης, Ευ. Τάτσης, Κ. Δαυλός, Κ. Ντελέζος και Π. Χριστοδουλίδου) για να λάβει γνώση «ένας έκαστος για τη σοβαρότητα ή μη της υπόθεσης, ζητώντας από εσάς να επιληφθείτε προσωπικώς ως μέλος του δ.σ. του ΕΔΟΕΑΠ στην επόμενη συνεδρίασή του και να προβείτε σε όλες τις νόμιμες ενέργειες». 
ΑΥΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ. Για μια υπόθεση που αφορά ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ. Τους δημοσιογράφους, που χρέος μας είναι η ανάδειξη των προβλημάτων του… «ΔΑΣΟΥΣ» (Κοινωνία), κάτι που είναι ακατόρθωτο όταν παραβλέπεις το «ΔΕΝΤΡΟ».

Με εκτίμηση,
ΛΑΜΠΡΟΣ Θ. ΠΑΠΑΞΕΝΑΚΗΣ
μέτοχος-μέλος ΕΔΟΕΑΠ/Α.Μ. 5635
μέλος ΕΣΗΕΑ/Α.Μ. 3594″
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου