Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

... πόροι Ασφαλιστικού: από το ΤΑΙΠΕΔ 0% - ναι ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Ούτε ευρώ από το ΤΑΙΠΕΔ στο ασφαλιστικό!


Θυμόμαστε όλοι τη μάχη που έδωσε με νύχια και με δόντια η κυβέρνηση για να αλλάξει το ρόλο του ΤΑΙΠΕΔ και τη χρήση των εσόδων του από τις αποκρατικοποιήσεις; Ωστε τα χρήματα να μην χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για τη μείωση του χρέους, αλλά και για την ενίσχυση του ασφαλιστικού συστήματος της χώρας;

Φαίνεται όμως ότι ο σκοπός αυτός δεν επετεύχθη, ούτε πρόκειται να επιτευχθεί, διαβάζοντας το ασφαλιστικό νομοσχέδιο "Κατρούγκαλου", το οποίο ψηφίστηκε την Κυριακή 8 Μαΐου 2016.

Το άρθρο 49 του νομοσχεδίου έχει τίτλο "Πρόσθετοι Πόροι Ασφαλιστικού Συστήματος". Στην παράγραφο 2 αναφέρεται ως πρόσθετος φόρος, "το 20% των εσόδων που προκύπτουν από την εκποίηση και εκμετάλλευση ακινήτων του δημοσίου ή Ν.Π.Δ.Δ. ή των δημοσίων επιχειρήσεων των οποίων το μετοχικό κεφάλαιο ανήκει εξολοκλήρου, άμεσα ή έμμεσα στο δημόσιο ή σε ΝΠΔΔ, εξαιρουμένων όσων έχουν μεταβιβαστεί στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας Ελληνικού Δημοσίου σύμφωνα με το Ν. 3986/2011."

Η πρόβλεψη αυτή είναι ξεκάθαρη και αποκλίνει του βασικού κυβερνητικού στόχου και των εξαγγελιών που με πάθος καλλιέργησε η κυβέρνηση.

Και για να μην πάμε μακριά. Ακόμα και ο σύντροφος Πιτσιόρλας, πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, σε παλαιότερη συνέντευξη που είχε δώσει στο Βήμα της Κυριακής (25 Οκτωβρίου 2015) είχε πει:

«Προτείνω να ισχύσει η κατανομή 50-25-25 που επιτεύχθηκε το καλοκαίρι, όχι μόνο για το νέο Ταμείο αλλά και για τα έσοδα του ΤΑΙΠΕΔ και το 25% να πηγαίνει για την ενίσχυση των ασφαλιστικών ταμείων».

Τώρα, όλοι αυτοδιαψεύδονται αλλά συνεχίζουν να απολαμβάνουν προσωπική οικονομική και πολιτική ισχύ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ 49 ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ
---
πηγή: Χρήστος Ιωάννου http://www.marketfair.gr/
---
*


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου