Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

... πυρετός συσκέψεων για το "νέο" Επαγγελματικό Ταμείο ...

*
mediatvnews
***
*

"Νέος" ΕΔΟΕΑΠ δια χειρός …Μαξίμου



Η είδηση είναι καταρχήν θετική.


Για αύριο Τρίτη έχει συγκαλέσει το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ όλες τις συνδικαλιστικές ενώσεις - μέλη του σε έκτακτη σύσκεψη στα γραφεία του οργανισμού. Θέμα, τι άλλο; Τι θα γίνει με τον ΕΔΟΕΑΠ. Τα στοιχεία είναι λίγο πολύ γνωστά. Ο Γ. Κατρούγκαλος μετά την ψήφιση του νόμου για το ασφαλιστικό, τάχθηκε υπέρ ενός νέου “πόρου” που θα συμφωνηθεί μεταξύ εργοδοτών και ενώσεων σε ένα είδος σύμβασης μεταξύ τους για να να δίνεται στον ΕΔΟΕΑΠ το οποίο όμως -για να συμφωνήσουν οι εργοδότες- πρέπει να έχει όλους τους εργαζόμενους όλων των ΜΜΕ, εντός του. Όλων των ΜΜΕ; Κρατάμε αυτό το ερώτημα για παρακάτω.

Κατά πληροφορίες το σχέδιο που προωθείται υπό τη σκέπη παράγοντα στο μέγαρο Μαξίμου (και δημοσιογράφου), είναι να συμφωνηθεί η ένταξη όλων των μισθωτών εργαζομένων στα ΜΜΕ, όλων των ειδικοτήτων στον ΕΔΟΕΑΠ. Μόνο όμως για να καλύπτεται ο τομέας υγείας, ήτοι ο οργανισμός θα μεταλλαχθεί σε ένα πολυϊατρείο τύπου …ΙΚΑ με χιλιάδες ασφαλισμένους(ήδη έχει 18.000 ασφαλισμένους δημοσιογράφους-υπαλλήλους). Η επικούρηση έτσι και αλλιώς θα φύγει από τον ΕΔΟΕΑΠ, οι άνεργοι σχεδιάζεται να πεταχτούν εκτός του οργανισμού. Για τον νέο ΕΔΟΕΑΠ οι εργοδότες θα πληρώνουν μέσω …διαφημιστικής δαπάνης όπως και με το αγγελιόσημο αλλά σε πολύ μικρότερο ποσοστό, οι εργαζόμενοι θα πληρώνουν αυξημένες εισφορές.

Απαντώντας στο αρχικό ερώτημα από τον σχεδιασμό του νέου τύπου ΕΔΟΕΑΠ λείπουν πάλι οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι και άλλες ειδικότητες με δελτίο παροχής υπηρεσιών, λείπουν οι εργαζόμενοι των ιστοσελίδων. Ένα σχέδιο δηλαδή κομμένο και ραμμένο για τη σωτηρία του γραφειοκρατικού και πολλαπλώς ηττημένου συνδικαλιστικού μηχανισμού με κυβερνητικές προεκτάσεις.

Σε αυτό το σχέδιο, πάντα κατά πληροφορίες, χωράνε και οι ασφαλιστικές εταιρείες οι οποίες βλέπουν ήδη τον ξεκομμένο ΕΔΟΕΑΠ ως φιλέτο για την παροχή ασφαλιστηρίων!

Το παραπάνω σχέδιο προωθείται με όλους του πρώην και νυν συνδικαλιστές οι οποίοι επέμεναν πως δεν πρόκειται να πειραχτούν τα ταμεία μας. Και χωρίς αυτοκριτική ή κανονικά με παραίτηση από τον κλάδο για την τακτική ήττας που ακολούθησαν, συμμετέχουν και σε αυτή τη νέα διαπραγμάτευση με τους κυβερνώντες.

Κανονικά οι όποιες αποφάσεις πρέπει να ληφθούν από τους μετόχους του ΕΔΟΕΑΠ, σε γενική συνέλευση με συγκεκριμένες προτάσεις.
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου