Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

... το κακό σενάριο "παίζει" ακόμη στο MEGA ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Εξοφλούν τους εργαζόμενους
πριν εγκαταλείψουν το κανάλι;

Τα τερτίπια των μετόχων του MEGA και οι πιέσεις για να πληρώσουν τους μισθούς

Τα καλά νέα είναι ότι θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι του MEGA που έχουν να δουν το χρώμα του χρήματος τουλάχιστον δύο μήνες. Τα κακά νέα είναι ότι το πρόβλημα του καναλιού παραμένει και μάλιστα στην ίδια ένταση!

Αυτή είναι η κατάσταση – χοντρικά, όπως έχει διαμορφωθεί τα τελευταία 24ώρα.

Για να πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά… Αποκωδικοποιώντας τα δεδομένα, οι εκδότες – κι αυτό προκύπτει από τη χθεσινή ανακοίνωση της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ, κάτω από την πίεση των γεγονότων, αναγκάστηκαν, όπως το Πάσχα να βάλουν το δώρο, έτσι και τώρα να εξοφλήσουν τους εργαζόμενους του καναλιού.

Στην πραγματικότητα το ποσό των 3 εκατομμυρίων ευρώ που αναφέρεται στην ανακοίνωση ως «προκαταβολή έναντι της εν λόγω αυξήσεως μετοχικού κεφαλαίου», δεν είναι τίποτα άλλο από τη μισθοδοσία των εργαζομένων.

Ως εκ τούτου, η συζήτηση των μετόχων με τις τράπεζες – σήμερα και αύριο, είναι περίπου η ίδια που έγινε και το Πάσχα. Δηλαδή, οι εκδότες βάζουν κάποια χρήματα για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι και οι τράπεζες συμφωνούν να μην τα πειράξουν.

Κατά συνέπεια έως τις 15 Ιουνίου που οι μέτοχοι έχουν δηλώσει ότι θα προχωρήσουν σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 22,5 εκατομμύρια ευρώ, οι τράπεζες δεν προβλέπεται να κινηθούν «επιθετικά»… Την ίδια ώρα όμως, το πρόβλημα για την τύχη του καναλιού παραμένει όπως το γνωρίζουμε… Με άλλα λόγια, είτε θα πρέπει να γίνει κανονικά η ΑΜΚ για να πάρει ξανά μπροστά ο σταθμός, είτε – στην περίπτωση που επικρατήσει το σενάριο Φιλιππόπουλου, να κατατεθεί στις τράπεζες μια ολοκληρωμένη και αξιόπιστη πρόταση (δείτε εδώ σχετικά).
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου