Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

... όταν το παρελθόν (ΕΤΑΠ-ΜΜΕ) μάς στοιχειώνει ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Όταν το συντεχνιακό χθες
διαμόρφωνε το καταστροφικό σήμερα
Καταγγελία
για απόφαση ΔΣ ΕΤΑΠ-ΜΜΕ
Κ. Τσουπαρόπουλος
Η "περίεργη" απουσία των δημοσιογραφικών Ενώσεων

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΙΘΟΓΡΑΦΩΝ
ENΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΟΣ

Αθήνα, 5 Δεκεμβρίου 2012

Tα Δ.Σ. των Ενώσεων ΕΣΠΗΤ, ΕΤΗΠΤΑ, ΕΠΠΕΑ, ΠΕΛ, ΕΠΠΗΤ και ΕΦΕ καταγγέλλουν την απόφαση που έλαβε σήμερα το Δ.Σ. του ΕΤΑΠ ΜΜΕ ενάντια στην ομόφωνη πρόταση των Ενώσεών μας.

«Τα Δ.Σ. των Ενώσεών ζητούν από τη διοίκηση του Ταμείου να λάβει απόφαση ότι:
  • Διαφωνεί στην ένταξη του Κλάδου Υγείας του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ στον ΕΟΠΥΥ και θα εξαντλήσει κάθε μέσο για την υπεράσπιση των ασφαλισμένων του που οδηγούνται σε διαρκή υποβάθμιση παροχών.
  • Διαφωνεί στην μεταφορά πόρων, περιουσιακών στοιχείων του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ στον ΕΟΠΥΥ και δεν θα προβεί στην έκδοση σχετικών διαπιστωτικών πράξεων, έχοντας πλήρη συναίσθηση των υποχρεώσεων του έναντι των ασφαλισμένων, ενώ θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα για την υπεράσπιση της κοινής περιουσίας του, ως ένα βήμα για να μπλοκαριστούν όλες οι περαιτέρω εξελίξεις.»
Την πρόταση των Ενώσεων υπερψήφισαν 4 εκπρόσωποι εργαζομένων, ενώ την τελική απόφαση- ευχολόγιο, ψήφισαν τα 4 άλλα παρόντα μέλη του Δ.Σ. και υπερίσχυσε με τη βαρύνουσα ψήφο του Προέδρου.

Οι Ενώσεις καταγγέλλουν τόσο τον Πρόεδρο του ΕΤΑΠ ΜΜΕ κ. Κ. Τσουπαρόπουλο όσο και τον εκπρόσωπο της Ένωσης Εφημεριδοπωλών Αθηνών κ. Δ. Αναστασόπουλο, οι οποίοι δεν υπερψήφισαν την πρόταση των Ενώσεων, οδηγώντας χωρίς κανένα εμπόδιο, με αυτόν τον τρόπο, τους κλάδους υγείας και τους πόρους του Ταμείου στον ΕΟΠΥΥ, εξυπηρετώντας ουσιαστικά τα σχέδια της Κυβέρνησης.

Οφείλουμε να καταδικάσουμε και την χαρακτηριστική απουσία εκπροσώπων δημοσιογραφικών Ενώσεων, οι οποίοι διευκόλυναν με αυτόν τον τρόπο να ληφθεί απόφαση αντίθετη με την πρόταση των Σωματείων. Μετά την αρνητική απόφαση για τα συμφέροντα των ασφαλισμένων του ΕΤΑΠ ΜΜΕ, τα παριστάμενα μέλη των Δ.Σ. των Ενώσεων με ομόφωνη απόφασή τους διέκοψαν τη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Ταμείου και μαζί με του διαμαρτυρόμενους ασφαλισμένους προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη των γραφείων του ΕΤΑΠ ΜΜΕ.

Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν αποδεχόμαστε κανένα τετελεσμένο και συνεχίζουμε ακόμα πιο αποφασιστικά τον αγώνα μας για την υπεράσπιση των ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων στα ΜΜΕ.

Τα Δ.Σ. των Ενώσεων

---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου