Κυριακή 15 Μαΐου 2016

ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα - 15/5 ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Στα περίπτερα η «#ΕΙΔΗΣΗ»

Από χθες, Σάββατο, βρίσκεται στα περίπτερα η εβδομαδιαία εφημερίδα «#ΕΙΔΗΣΗ» από τον Πέτρο Κουσολό και τη Σοφία Νικολάου. Ιδιοκτήτρια εταιρεία είναι η ID Media Εκδοτική Μονοπρόσωπη ΙΚ, με εταίρο την KPNS Editions Ltd. Το μετοχικό της κεφάλαιο είναι ύψους 30.000 ευρώ, με διαχειριστές τους δύο προαναφερόμενους. Η εφημερίδα υπόσχεται αποκαλύψεις στον χώρο της Δικαιοσύνης.
---
Η ΕΡΤ στηρίζει οικονομικά
τον ελληνικό κινηματογράφο

Σχεδόν έναν χρόνο μετά την επιστροφή της ΕΡΤ στον αέρα, η κρατική τηλεόραση αποφάσισε να υλοποιήσει τη δέσμευσή της για απόδοση του 1,5% του ετήσιου προϋπολογισμού της για τη στήριξη ελληνικών κινηματογραφικών παραγωγών. Η διοίκηση ενέκρινε το «Πλαίσιο διαχείρισης και αξιολόγησης των κινηματογραφικών παραγωγών του 1,5%», θέτοντας τους όρους για τη συμμετοχή της σε παραγωγές και την οικονομική στήριξη με ποσοστό.
Η ΕΡΤ θα στηρίζει εγχώριες και διεθνείς συμπαραγωγές όλων των ειδών του κινηματογράφου, μεγάλου μήκους και κινουμένων σχεδίων, με προϋπολογισμό άνω των 200.000 ευρώ. Σε κινηματογραφικές παραγωγές χαμηλού προϋπολογισμού, κάτω των 200.000 ευρώ, η ΕΡΤ θα μετέχει με ποσοστό έως και 50%. Θα επιδοτεί επίσης ολοκληρωμένα κινηματογραφικά έργα, ντοκιμαντέρ και ταινίες μικρού μήκους. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν ταινίες και έργα που έχουν ήδη χρηματοδοτηθεί από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου ή από άλλους φορείς συμπαραγωγής. Ειδικά για αυτές τις κατηγορίες στην ΕΡΤ συστήνεται Ειδική Επιτροπή Αξιολόγησης των προτάσεων.
---
Ο Ταλαμάγκας στην ΕΡΤ

Ο Βασίλης Ταλαμάγκας προορίζεται ως διευθυντής ειδήσεων στην ΕΡΤ, σύμφωνα με ρεπορτάζ των “Παραπολτικών”, υπό το Σταύρο Καπάκο.
---
Πάνω από τον ΣΚΑΪ το E-TV!

Στην πρώτη θέση παρέμεινε ο ΑΝΤ1 με 16,8% και την εβδομάδα 2 – 8/5/2016. Ο Alpha έμεινε σταθερός με 12,4%, ενώ το Mega κέρδισε ελαφρώς έδαφος και έφτασε στο 11,2%. Στο ίδιο επίπεδο το Star με 10,4%, ενώ το E-TV ανέβηκε για πρώτη φορά στην πέμπτη θέση με 9,3%, αφήνοντας τον ΣΚΑΪ έκτο με 9,1%. Στο 5% η ΕΡΤ1, με υποχώρηση στο 2% η ΕΡΤ2 και με 1% το Μακεδονία TV. Σημειώνεται πως η Nielsen δεν ανακοινώνει τα ποσοστά της ΕΡΤ3 ούτε αθροιστικά των λοιπών καναλιών.
---
Δύο sites από το ΑΠΕ

Δύο sites θα προσθέσει το επόμενο διάστημα το ΑΠΕ, ένα για τα ευρωπαϊκά θέματα και ένα για τον αθλητισμό. Το πρώτο θα περιλαμβάνει όλες τις ευρωπαϊκές εξελίξεις, με χρηστικές πληροφορίες για τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται από τα ευρωπαϊκά προγράμματα. Το αθλητικό θα στηριχθεί σε ομάδα 18 αθλητικών συντακτών του πρακτορείου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
---
Πέθανε ο Γιάννης Σιωμόπουλος

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ με θλίψη ανακοινώνει την απώλεια του διακεκριμένου δημοσιογράφου Γιάννη Σιωμόπουλου, ο οποίος «έφυγε» προχθες από τη ζωή, έπειτα από άνιση μάχη με τον καρκίνο, σε ηλικία 76 ετών.
Ο Γιάννης Σιωμόπουλος γεννήθηκε στην Πρέβεζα το 1940.
Τη δημοσιογραφική του σταδιοδρομία ξεκίνησε από τον «Οικονομικό Ταχυδρόμο» ως οικονομικός συντάκτης, το 1979.
Από το 1982 μέχρι και τις τελευταίες πολύ δύσκολες ημέρες της ζωής του, εργάστηκε στην εφημερίδα «Το Βήμα» ως οικονομικός συντάκτης, σχολιογράφος και αναλυτής, με ειδίκευση στα φορολογικά θέματα.
Η κηδεία του Γιάννη Σιωμόπουλου θα γίνει τη Δευτέρα, 16 Μαΐου στις 3 μ.μ. από τον Ι.Ν. Κοιμητηρίου Νέας Φιλαδελφείας, Κόκκινου Μύλου.
---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου