Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

... κι όμως, ΚΑΤΙ "ΣΤΡΑΒΩΝΕΙ" ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Απαγόρευση κυκλοφορίας
σε συγκεκριμένους πολίτες στη Γαλλία!


- Οι διαδηλώσεις κατά του νέου ασφαλιστικού νόμου παίρνουν τη μορφή "νέου Μάη" στη Γαλλία
- Πόρτα... πόρτα αστυνομικοί παραδίδουν σε ακτιβιστές και αντιφασίστες έγγραφο που τους απαγορεύει την κυκλοφορία στο Παρίσι!
- Ενημερώνονται πως δεν θα μπορούν να κυκλοφορήσουν συγκεκριμένες ώρες στη γαλλική πρωτεύουσα


Liberté, égalité, fraternité... Ελευθερία, ισότητα, αδελφότητα. Οι τρεις λέξεις που χαρακτηρίζουν τη Γαλλία αιώνες τώρα αλλά φαίνεται πως ο Φρανσουά Ολάντ και η κυβέρνηση του Μανουέλ Βαλς τις... γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους. Και έφτασαν στο σημείο να απαγορεύσουν σε συγκεκριμένους πολίτες να κυκλοφορούν στο Παρίσι, συγκεκριμένες ώρες και μέρες.

Απαγόρευση κυκλοφορίας για... λίγους

Την αποκάλυψη έκανε η δημοσιογράφος Μαρία Δεναξά που μένει στο Παρίσι, μέσω της σελίδας της στο Facebook. Σύμφωνα με την γνωστή δημοσιογράφο, από το πρωί του Σαββάτου (14.05.2016) αστυνομικοί πηγαίνουν σε σπίτια ακτιβιστών και αντιφασιστών και τους παραδίδει έγγραφα τα οποία τους απαγορεύουν να πάρουν μέρος στη νέα διαδήλωση κατά του ασφαλιστικού (του νόμου που κατακρίθηκε όσο κανείς άλλος και η κυβέρνηση τον πέρασε με προεδρικό διάταγμα).

Στους συγκεκριμένους πολίτες, απαγορεύεται η κυκλοφορία στο Παρίσι από τις 11:00 το πρωί της Τρίτης μέχρι τις 20:00 το βράδυ της ίδιας μέρας στο 6ο, το 7ο, 14ο και το 15ο διαμέρισμα της γαλλικής πρωτεύουσας αλλά και από τις 18:00 το απόγευμα έως τις 07:00 το πρωί της Τετάρτης στην Place de la Republique, όπου εδώ και καιρό συγκεντρώνονται πολίτες.

Μάλιστα, η Μαρία Δεναξά "ανέβασε" και τα έγγραφα που παραδίδονται στους συγκεκριμένους πολίτες και με τους οποίους τους απαγορεύεται να κυκλοφορούν ελεύθερα στο Παρίσι!---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου