Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

... και εμφανίστηκε η "Εθνος ΑΕ" διέξοδος για το κακό σενάριο ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Το "σχέδιο Β"
του συγκροτήματος Μπόμπολα


Σε φάση αναμονής βρίσκεται και το συγκρότημα Μπόμπολα, το οποίο έχει αποκαταστήσει σε μεγάλο βαθμό τις καλές σχέσεις του με το Μέγαρο Μαξίμου και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.


Το συγκρότημα του Φώτη Μπόμπολα, σε αντίθεση με το Mega και τον ΔΟΛ, φέρεται να έχει έλθει σε συμφωνία με τους τραπεζίτες, με τη σύμφωνη γνώμη της κυβέρνησης βέβαια, και δεν δέχεται προς το παρόν ισχυρές πιέσεις για την άμεση εξόφληση των δανειακών του υποχρεώσεων, περιμένοντας τη διαδικασία της ανακεφαλαιοποίησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εκδότης, με δεδομένα τα προβλήματα που έχει ο ιδιοκτήτης του εργοληπτικού κλάδου της οικογένειας, Λεωνίδας Μπόμπολας, έχει στο μυαλό του το «plan B» για την εκδοτική εταιρεία. Εκτιμάται πως οι τράπεζες θα θέσουν εκ νέου στο τραπέζι το σενάριο της συγχώνευσης με τον ΔΟΛ, αν και υπό τις παρούσες συνθήκες είναι δύσκολο να βρεθεί λύση προς αυτήν την κατεύθυνση. Όπως όλα δείχνουν, ο Φώτης Μπόμπολας δεν είναι διατεθειμένος να διατηρήσει τον εκδοτικό κολοσσό της προηγούμενης δεκαετίας. Δεν είναι τυχαίο πως έγινε ήδη απόσχιση και εμφάνιση μιας νέας εκδοτικής εταιρείας, της Έθνος ΑΕ, η οποία ανέλαβε να εκδίδει την εφημερίδα του συγκροτήματος. Στο χείριστο σενάριο της πτώσης του ομίλου Πηγάσου, λόγω χρεών που δεν αποπληρώνονται, ο Φώτης Μπόμπολας θα έχει σε δράση τη νέα εκδοτική εταιρεία του Έθνους για μια νέα αρχή.

---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου