Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

... ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα - 20/5 ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Ερχεται η ώρα του συμψηφισμού
μισθών και αποζημιώσεων στην ΕΡΤ;

Φως για τις αποζημιώσεις στην ΕΡΤ; Ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς έχει δεσμευτεί πως μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης το υπουργείο Οικονομικών θα προωθήσει την απόφαση για τον συμψηφισμό μισθών και αποζημιώσεων των εργαζομένων στην ΕΡΤ, μετά το λουκέτο.
---
Σκέψεις για κεντρική διαχείριση
και στη διαφήμιση των τραπεζών

Προβληματισμό προκάλεσε η δημοσίευση, για πρώτη φορά, των στοιχείων διαφημιστικής δαπάνης των τραπεζών. Το βασικό συμπέρασμα είναι πως δεν υπάρχει κανένα σταθερό κριτήριο στη διανομή τους. Τα ΜΜΕ που κάνουν αντιπολίτευση, σχεδόν με εξωθεσμικούς όρους, εισέπραξαν ένα πολύ μεγάλο μέρος της τραπεζικής διαφήμισης. Η κυβέρνηση εξετάζει το επόμενο βήμα. Συγκεκριμένα, καθώς οι τράπεζες έχουν ανακεφαλαιωθεί με χρήματα του Δημοσίου, να οριστεί η διαφήμισή τους ως κρατική και να διανέμεται με όρους κεντρικής διαχείρισης.
---
Εξώδικο της Ελ. Σπανοπούλου στο Πειθαρχικό

Με εξώδικη διαμαρτυρία της στα μέλη του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου διαμαρτύρεται η Ελένη Σπανοπούλου σημειώνοντας πως ασκήθηκαν δυο νέες αυτεπάγγελτες πειθαρχικές διώξεις εναντίον της. Η Ε. Σπανοπούλου αναφέρει πως και οι νέες διώξεις προσβάλλουν βάναυσα την τιμή και υπόληψή της και δηλώνει πως θα προσφύγει δικαστικά με μηνύσεις εναντίον όλων των μελών του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου.
---
Παράταση για τα πνευματικά δικαιώματα

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ ανακοινώνει ότι ο Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Έργων του Λόγου (ΟΣΔΕΛ) παρατείνει τη διαδικασία υποβολής δηλώσεων και συμβάσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα διανομής των δικαιωμάτων εύλογης αμοιβής για τον Τύπο (αναφορικά με τα πνευματικά και συγγενικά προς τα πνευματικά δικαιώματα των δημιουργών και εκδοτών έργων λόγου-άρθρο 18 παρ. 3 Ν. 2121/1993) έως και την Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2016.

Η αρχική προθεσμία υποβολής έληγε στις 20 Μαΐου 2016. Επειδή, όμως, υπήρξε πληθώρα σχετικών αιτημάτων τις τελευταίες ημέρες, η προθεσμία παρατείνεται.

Για περισσότερες πληροφορίες οι συνάδελφοι μπορούν να επικοινωνούν με τον ΟΣΔΕΛ είτε τηλεφωνικά στον αριθμό 210-3849109 είτε με email: press-rights@osdel.gr.
---
Διαφημιστές και καναλάρχες
για τα "δώρα" του αγγελιόσημου

Είναι βιαστικές και λανθασμένες οι παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό ειδικά στο σκέλος του αγγελιοσήμου. Οι διαφημιστές θέλουν κι άλλα δώρα, η ΕΙΤΗΣΕΕ επίσης αγωνιά αν θα πάρει ένα μέρος από το 21,% του αγγελιοσήμου και οι δύο μαζί θα συγκρουστούν για το ζήτημα των “επιστροφών”, λίαν συντόμως.
---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου