Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

Θα ενεργοποιηθούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί για τον "Βήμα FM"

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Υπ. Εργασίας: Δεν βρέθηκε λύση
για τα δεδουλευμένα στον ΒΗΜΑ FM


Ο γ.γ. του υπουργείου Εργασίας τόνισε ότι άμεσα θα ενεργοποιηθούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί και θα προχωρήσουν όλες οι εκ του νόμου προβλεπόμενες διαδικασίες που αφορούν σε οφειλή δεδουλευμένων.

Το υπουργείο Εργασίας ανακοινώνει ότι η τριμερής συμφιλιωτική συνάντηση που έγινε την Παρασκευή 20.05.2016 μεταξύ του γ.γ. του υπουργείου, των εργαζομένων στον Ρ/Σ ΒΗΜΑ FM και εκπροσώπου της εταιρίας διακόπηκε, καθώς η νομική εκπρόσωπος του Ρ/Σ δεν είχε καμία εξουσιοδότηση που να δεσμεύει την εταιρία ως προς τα θέματα που αφορούσε η συνάντηση.

Μετά από τα παραπάνω και με πρόταση του γ.γ. του υπουργείου και συμφωνία των εργαζομένων η συνάντηση διακόπηκε, με κοινή εκτίμηση ότι η στάση της εταιρείας δείχνει αδιαφορία για τους εργαζόμενους που είναι απλήρωτοι για σημαντικό χρονικό διάστημα.

Ο γ.γ. πάντως τόνισε ότι άμεσα θα ενεργοποιηθούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του υπουργείου και θα προχωρήσουν όλες οι εκ του νόμου προβλεπόμενες διαδικασίες, που αφορούν σε οφειλή δεδουλευμένων.

Η ανακοίνωση του υπουργείου:

«Για μια ακόμη φορά η διοίκηση του Ραδιοφωνικού Σταθμού ΒΗΜΑ FM αγνόησε τόσο τους εργαζόμενους όσο και το Υπουργείο επιλέγοντας να απουσιάζει εκ νέου από την τριμερή συμφιλιωτική συνάντηση που έγινε την Παρασκευή 20.05.2016. Η νομική εκπρόσωπος του Ρ/Σ δεν είχε καμία εξουσιοδότηση που να δεσμεύει την εταιρεία, ως προς τα θέματα που αφορούσε η συνάντηση.

Μετά από τα παραπάνω και με πρόταση του Γ.Γ. του Υπουργείου και συμφωνία των εργαζομένων η συνάντηση διακόπηκε, με κοινή εκτίμηση ότι η στάση της εταιρείας δείχνει αδιαφορία για τους εργαζόμενους που είναι απλήρωτοι για σημαντικό χρονικό διάστημα. Ο Γ.Γ. τόνισε ότι άμεσα θα ενεργοποιηθούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του Υπουργείου και θα προχωρήσουν όλες οι εκ του νόμου προβλεπόμενες διαδικασίες, που αφορούν σε οφειλή δεδουλευμένων».
---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου