Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

ΕΤΙΤΑ - η κυβέρνηση (ΣΥΡΙΖΑ) φτιάχνει διαπλοκή στα μέτρα της...

*
ΕΤΙΤΑ
***
*
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (Ε.Τ.Ι.Τ.Α.)
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΒΟΡ. ΕΛΛΑΔΑΣ (Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε.)
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΚΡΗΤΗΣ (Ε.Τ.Ι.Τ.Κ.)


Συνάδελφοι!

Πριν λίγο καιρό εκδόθηκε Κ.Υ.Α. με αρ. Πρωτοκόλλου 7577/6-4-2016 (ΦΕΚ 985Β) όπου όριζε για τις νέες τηλεοπτικές άδειες ελάχιστο αριθμό εργαζομένων ως εξής:

160 τεχνικούς - 120 δημοσιογράφους - 120 διοικητικούς.

Η συγκεκριμένη Κ.Υ.Α. διασφάλιζε τις θέσεις εργασίας των εργαζομένων στους ήδη υπάρχοντες τηλεοπτικούς σταθμούς. Όμως πριν στεγνώσει το μελάνι, η Κυβέρνηση με τις υπογραφές των τριών συναρμόδιων Υπουργών και φερόμενων πρωταγωνιστών στον αγώνα κατά της μιντιακής διαπλοκής, εξέδωσε Φ.Ε.Κ. με αριθμό φύλλου 1319 όπου άλλαξε τον κατώτατο αριθμό εργαζομένων ως εξής:

80 τεχνικούς - 60 δημοσιογράφους - 60 διοικητικούς.

Τους υπόλοιπους 200 εργαζόμενους η εργοδοσία μπορεί να τους χρησιμοποιήσει όπου και όπως θέλει. Έτσι με την υπογραφή της ίδιας της Κυβέρνησης ο δρόμος για την αλλαγή των εργασιακών σχέσεων, που τόσο πολύ ποθούν οι εργοδότες (συμβασιούχοι-ελαστικές σχέσεις εργασίας κ.λ.π.), παραμένει ορθάνοιχτος και δεν διασφαλίζονται σε καμία περίπτωση οι θέσεις εργασίας. Να σημειώσουμε ότι οι Ενώσεις μας είχε κληθεί σε επανειλημμένα ραντεβού με τους τρεις αρμόδιους Υπουργούς και πλήθος Ειδικών συμβούλων για να μεταφέρει τις γνώσεις και την εμπειρία τους για το θέμα.

Η κίνηση όμως της Κυβέρνησης να αλλάξει την απόφασή της χωρίς καν να μπει στον κόπο, τουλάχιστον να μας ενημερώσει, μας θυμίζει τους προηγούμενους κυβερνώντες. Εκείνους που περνούσαν τα αντεργατικά νομοσχέδια αιφνιδιαστικά μέσα σε μια νύχτα. (βλέπε άδειες ασκήσεως επαγγέλματος).

Τότε γνωρίζαμε πως όλοι αυτοί οι νόμοι ήταν υπαγορευμένοι από την διαπλοκή. Έχουμε την εμπειρία λοιπόν να καταλάβουμε πως και τώρα περί αυτού πρόκειται, παρόλο που η σημερινή Κυβέρνηση διατρανώνει την θέλησή της να την χτυπήσει. Αυτός όμως που συνδιαλέγεται με την διαπλοκή σε βάρος των εργαζομένων δεν είναι εχθρός της αλλά το μόνο που επιθυμεί είναι να την φτιάξει στα μέτρα του.

Τα ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ
Ε.Τ.Ι.Τ.Α.
Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε.
Ε.Τ.Ι.Τ.Κ.
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου