Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016

... ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα - 16/11 ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*


Έφυγε το αγγελιόσημο,
έμειναν οι «επιστροφές»

Τεράστια ήταν η σπουδή της κυβέρνηση για την κατάργηση του αγγελιοσήμου – μόνιμο αίτημα των διαφημιστών και ορισμένων εκδοτών, το οποίο μπήκε στο 3ο Μνημόνιο και υλοποιήθηκε. Αντιθέτως, οι «επιστροφές» παραμένουν στο σύστημα, καθώς η κατάργησή τους «πάγωσε» μαζί με το σχέδιο για το ηλεκτρονικό σύστημα αγοραπωλησίας χρόνου μέσω πλατφόρμας.
---
Πλησιάζει η ημέρα

της πληρωμής μισθού στο ΔΟΛ

Με μια υπόσχεση πως θα καταβάλει έναν μισθό από τους οφειλόμενους στις 18 Νοεμβρίου γλίτωσε την απεργία στα «Νέα» και το «Βήμα», ο Σταύρος Ψυχάρης. Η ανακοίνωση περί διαδοχικών πληρωμών που μετέφερε τις οφειλές στο μέλλον αποδοκιμάστηκε από την πλειονότητα των εργαζομένων.
---
Πάνω από 10 μήνες δεδουλευμένα

οφείλονται στους εργαζόμενους
της εφημερίδας «Μακεδονία»

Σε νέες κινητοποιήσεις προχωρούν οι εργαζόμενοι στις εφημερίδες «Μακεδονία» και «Θεσσαλονίκη» διεκδικώντας δεδουλευμένα δέκα και πλέον μηνών.

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΕΣΗΕΜΘ οι εργαζόμενοι αντιδρούν «στην παρατεινόμενη καθυστέρηση της εργοδοσίας να καταβάλει αμοιβές και δεδουλευμένα, με αποτέλεσμα να συσσωρευτούν οφειλές δέκα και πλέον μηνών». Οι δημοσιογράφοι και οι τεχνικοί της εταιρείας θα απεργήσουν από τις 06.00 της Τετάρτης 16 Νοεμβρίου έως τις 06.00 της Πέμπτης 17 Νοεμβρίου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο http://www.dailythess.gr/
---
Μπλοκάρουν οι τράπεζες

τα λεφτά των εργαζομένων στο MEGA

Νέες ρήτρες ζητούν οι τράπεζες για την απελευθέρωση των 2.000.000 ευρώ από τους λογαριασμούς του Mega προκειμένου πληρωθούν οι εργαζόμενοι. Σύμφωνα με όσα μετέφερε ο Φώτης Μπόμπολας στους εργαζόμενους την περασμένη Πέμπτη, υπάρχει αίτημα για την επέκταση της δέσμευσης στην ταινιοθήκη για τουλάχιστον δύο χρόνια, επί των μετοχών του Mega στην Digea και επί του Mega Κύπρου. Οι μέτοχοι τώρα αρχίζουν να σκέφτονται μήπως πληρώσουν τελικά οι ίδιοι τους εργαζόμενους.
---
Δεν λαμβάνουν επιπλέον αμοιβή

Χαρίτος και Ταλαμάγκας

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, σχετικά με ερώτηση του κ. Άδωνι Γεωργιάδη για δύο εσωτερικές παραγωγές, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ κ. Λάμπης Ταγματάρχης απάντησε:

1. Τα ποσά που αναφέρει ο κ. Γεωργιάδης είναι τα μέγιστα προϋπολογισθέντα και όχι τα τελικά κόστη των δύο εκπομπών.
2. Ο κ. Πάνος Χαρίτος δεν λαμβάνει καμία επιπλέον αμοιβή για την παρουσίαση της εκπομπής FOCUS, πέραν της μισθοδοσίας του.
3. Ομοίως, ο κ. Βασίλης Ταλαμάγκας όχι μόνο δεν αμείβεται για την παρουσίαση της εκπομπής ΕΠΩΝΥΜΩΣ, αλλά ούτε καν μισθοδοτείται από την ΕΡΤ, καθώς έχει διατεθεί στην εταιρεία με απόσπαση και ως εκ τούτου η μισθοδοσία του βαρύνει τον φορέα στον οποίο κατέχει οργανική θέση.

Ολόκληρη η απάντηση ΕΔΩ
---
Το λάθος της κυβέρνησης με τα «μπλοκάκια»

Η επίθεση εναντίον του δημοσιογραφικού κλάδου από την κυβέρνηση και το υπουργείο εργασίας επί Γ. Κατρούγκαλου, συνεχίζεται και σε άλλο επίπεδο. Από 1η Ιανουαρίου θα ξεκινήσει η επιβολή των ασφαλιστικών εισφορών στο δελτίο παροχής υπηρεσιών, με σκοπό δήθεν να οδηγήσει τους επιχειρηματίες στο να καταργήσουν τα «μπλοκάκια» και να συνάψουν συμβάσεις. Στην πράξη, το μέτρο αυτό, αν υλοποιηθεί, θα έχει άμεση συνέπεια τη μείωση των αποδοχών των εργαζομένων κατά το ύψος των εισφορών (τουλάχιστον 27%). Κι αυτό γιατί μέχρι σήμερα οι επιχειρηματίες δυσκολεύονται να πληρώσουν τα συμφωνηθέντα. Είναι προφανές πως, αντί να πληρώνουν οι ίδιοι τις εργοδοτικές εισφορές, θα τις μεταθέτουν στους εργαζομένους, με αποτέλεσμα τον πλήρη εξευτελισμό των αμοιβών.

---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου