Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

... η οδύσσεια των απλήρωτων του MEGA συνεχίζεται ...

*
Απλήρωτοι
Εργαζόμενοι MEGA
***
*
Οι απλήρωτοι του MEGA
εισέπραξαν υποσχέσεις
από τον υιό του Στ. Ψυχάρη



Στο πλαίσιο της σημερινής κινητοποίησης έξω από τα γραφεία του Δ.Ο.Λ. και ύστερα από επίμονη προσπάθεια οι εκπρόσωποι των εργαζομένων του MEGA, έγιναν δεκτοί από τον κύριο Παναγιώτη Ψυχάρη.

Στη συνάντηση αυτή οι εκπρόσωποί μας εξέθεσαν αναλυτικά την τραγική κατάσταση που βρίσκεται το σύνολο των εργαζομένων, ύστερα από επτά μήνες απλήρωτης εργασίας. Έθεσαν, μάλιστα, ως όριο αντοχής το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας, προκειμένου να καταβληθούν τουλάχιστον δύο από τους οφειλόμενους μισθούς. Ενημέρωσαν ότι σε περίπτωση μη καταβολής, θα ενεργοποιηθούν οι αποφάσεις των συνελεύσεων των εργαζομένων για απεργιακές κινητοποιήσεις, από Δευτέρα 5/12/2016, που θα πλήξουν ακόμα περισσότερο την ομαλή λειτουργία του σταθμού.

Από την μεριά του, ο κύριος Ψυχάρης δήλωσε στους εκπροσώπους μας ότι βρίσκεται σε επικοινωνία με τους νομικούς συμβούλους των άλλων δύο βασικών μετόχων, καθώς και με το νομικό τμήμα της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε, προκειμένου να υπογραφεί άμεσα η επιστολή με τις επιπλέον εξασφαλίσεις, που ζητούν οι δανείστριες τράπεζες. Συγκεκριμένα, γνωστοποίησε ότι η πλευρά του Δ.Ο.Λ. και η πλευρά Βαρδινογιάννη έχουν ήδη υπογράψει την επιστολή και ο κύριος Φώτης Μπόμπολας έχει ήδη συμφωνήσει προφορικά ως προς το περιεχόμενό της. Συνεπώς, ο κύριος Ψυχάρης εκτιμά ότι μέσα στις επόμενες δύο-τρεις μέρες οι τράπεζες θα προχωρήσουν στην αποδέσμευση του ποσού που αντιστοιχεί σε δύο μισθούς, από τους συνολικά επτά οφειλόμενους. Στην ερώτηση των εκπροσώπων μας αν υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο καταβολής των δύο μισθών, σε περίπτωση που για μια ακόμη φορά κωλυσιεργήσει η διαδικασία από τις τράπεζες, απάντησε ότι θα υπάρξει τέτοιο σχέδιο.

Σε ό,τι αφορά την ομαλοποίηση της λειτουργίας του σταθμού και την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε, ο κύριος Ψυχάρης επανέλαβε ότι στόχος του είναι να έρθει σε μια βιώσιμη συμφωνία με τους άλλους δύο βασικούς μετόχους μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου. Δήλωσε επίσης, ότι δεν αποκλείει την είσοδο νέων επενδυτών στη μετοχική σύνθεση της εταιρείας.

Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων του MEGA συνεχίζονται, αύριο Τρίτη στις 11.00 έξω από τα γραφεία της ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ (σημείο συγκέντρωσης Ηρώδου Αττικού 12Α, Μαρούσι) και μεθαύριο Τετάρτη την ίδια ώρα στα γραφεία της ΠΗΓΑΣΟΣ (σημείο συγκέντρωσης Μπενάκη 5, Χαλάνδρι).

Οι εργαζόμενοι του MEGA δηλώνουμε προς όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, βασικούς μετόχους, τράπεζες και κυβέρνηση, ότι τα όριά μας έχουν πλέον εξαντληθεί και ότι θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε τα εργασιακά μας δικαιώματα με κάθε νόμιμο τρόπο.

ΟΙ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ MEGA

---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου