Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

Απλήρωτοι ΔΟΛ: "Υπάρχει και αξιοπρέπεια κ.κ. συνδικαλιστές"...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Ο Ψυχάρης απάντησε δεόντως
στη μήνυση της ΕΣΗΕΑ
Εκανε νέο χουνέρι στους εργαζομένους του ΔΟΛ!


Δεν κατέβαλε τη μισθοδοσία που ήταν προγραμματισμένη για την Τρίτη χωρίς καμία ειδοποίηση

Τα λέγαμε τις προηγούμενες μέρες για την αψυχολόγητη κίνηση της ΕΣΗΕΑ αντί να υλοποιήσει άμεσα τις αποφάσεις για κινητοποιήσεις στον ΔΟΛ να κάνει μήνυση στον Ψυχάρη. Ο Ψυχάρης πρέπει να διασκέδασε αφάνταστα με αυτή την ενέργεια και για να δείξει πού έχει γραμμένη την ΕΣΗΕΑ αποφάσισε και να μην καταβάλλει τη μισθοδοσία που είχε υποσχεθεί ότι θα καταβάλλει την Τρίτη και να μην ενημερώσει κανέναν αφήνοντας το προσωπικό του ΔΟΛ να ψάχνεται όλη μέρα στα ΑΤΜ και τους λογαριασμούς του web banking να δει αν μπήκαν λεφτά όπως είχε ανακοινωθεί.

Στην πρόκληση του Ψυχάρη η ΕΣΗΕΑ φυσικά δεν είχε να πει ή να κάνει κάτι. Ισως κάνουν συσκέψεις με τους νομικούς για την μήνυση… Τελικά όπως μαθαίνουμε αργά το βράδυ της Τρίτης υπήρξε μια τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ στελεχών του ΔΟΛ με την ΕΣΗΕΑ στην οποία ειπώθηκε ότι θα μπει τελικά η μισθοδοσία την Τετάρτη. Απίθανα πράγματα.

Η πλευρά ΔΟΛ ισχυρίστηκε μάλιστα ότι υπήρχε ένας δεσμευμένος λογαριασμός με 1.5 εκ. ευρώ που είναι πλέον διαθέσιμος και με αυτά τα χρήματα θα γίνει η πληρωμή της μισθοδοσίας την Τετάρτη, αλλά και εκείνες που ακολουθούν τον Δεκέμβρη για μισθό και δώρο. Μόνο που όπως μας λένε οι συνάδελφοι από τον ΔΟΛ αυτό το ποσό και όλο να πάει σε μισθοδοσίες δεν φτάνει για την πληρωμή που εκκρεμεί και τις αμέσως επόμενες μαζί με το δώρο. Οπότε…

Επίσης για το πώς εξελίσσεται η περίφημη διαπραγμάτευση με τις τράπεζες για τα 20 εκ. ευρώ που προτίθεται να βάλει ο Ψυχάρης δεν υπάρχει καμία ενημέρωση από τον ΔΟΛ αλλά να επισημάνουμε πως δεν υπάρχει ούτε και κάποια κρούση για αυτόν το σκοπό είτε από τους συνδικαλιστές, ούτε από τους εργαζομένους τόσο προς τη διοίκηση του ΔΟΛ όσο και προς την πλευρά των τραπεζών για να υπάρξει επίσημη ενημέρωση.

«Καλά ο ΔΟΛ δεν πρόκειται να δώσει πληροφορίες για το τι συμβαίνει με τις τράπεζες. Η ΕΣΗΕΑ και οι άλλες συνδικαλιστικές ενώσεις γιατί δεν πάνε επίσημα όπως οι εργαζόμενοι του Mega στις τράπεζες όχι απλά να ζητήσουν αλλά να απαιτήσουν ενημέρωση για το τι συμβαίνει τόσο με την ιστορία των 20 εκ. όσο και γενικότερα;» είναι το εύλογο ερώτημα που διατυπώνουν πολλοί εργαζόμενοι μέσα στον ΔΟΛ.

---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

1 σχόλιο:

  1. Ας σταματήσουν οι εργαζόμενοι να διατυπώνουν ερωτήματα κι ας ενεργήσουν οργανωμένα. Υπάρχουν τα ασφαλιστικά μέτρα, η επίσχεση, η επιθεώρηση εργασίας. Αφού δεν εμπιστεύονται τους συνδικαλιστές, γιατί περιμένουν; Περιμένοντας γίνονται μέρος του παιχνιδιού, που είναι το γνωστό "κορόιδο".

    ΑπάντησηΔιαγραφή