Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016

... ο θάνατος του Κομαντάντε και οι "εφημερίδες-ψυγείο" ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Εξαφανισμένος ο Φιντέλ,
δημοσιογραφία είναι διάολε,
όχι σούπερ μάρκετ



Σάββατο ξημερώματα πέθανε ο Φιντέλ Κάστρο, στις 5:29 ώρα Ελλάδας για την ακρίβεια. Ξυπνήσαμε και ο μεγάλος Κομαντάντε δεν ήταν πια στη ζωή. Και όμως, οι εγχώριες κυριακάτικες εφημερίδες που είναι «εφημερίδες-ψυγείο» δεν την... πρόλαβαν την είδηση.

Δείτε δύο πρωτοσέλιδα παρακάτω και μετρήστε αναφορές και τι μεγέθους είναι αυτές. Μικροσκοπικές.
---


Ακόμα και εφημερίδες της Αριστεράς αγνόησαν το γεγονός. Η Αυγή δεν το έχει καν στην πρώτη της σελίδα.
---

Το ίδιο και το καινούργιο Documento που θα έπρεπε να δείχνει αντανακλαστικά σαν νέα εφημερίδα που είναι και θέλει να καθιερωθεί στο χώρο.
---

Το ίδιο και η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της χώρας, το Πρώτο Θέμα. Η σημαντικότερη είδηση του πλανήτη το τελευταίο 48ωρο δεν βρήκε χώρο στην πρώτη του σελίδα! Ίσως γιατί έπρεπε να παρουσιάσει η καλή εφημερίδα τις... γκόμενες του ΣΥΡΙΖΑ (συγγνώμη κιόλας για την έκφραση) και τις φωτογραφίες τους στο facebook.
---

Μόνο το Πριν έχει ένα εξώφυλλο αντάξιο της ιστορίας που γράφτηκε χθες με το θάνατο του Κάστρο. Και η Καθημερινή που, ανεξαρτήτως των πολιτικών της, αποδεικνύεται μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εφημερίδα.
---


Στο εξωτερικό αντίθετα, παντού ανά τον κόσμο, οι εφημερίδες έκαναν τη δουλειά τους. Σε Ευρώπη και Αμερική. Φυσικά και οι New York Τimes.
---



Δημοσιογραφία είναι διάολε, όχι σούπερ μάρκετ. Μεγάλο το κακό που κάνουν στην έννοια «Τύπος» οι κυριακάτικες εφημερίδες στην Ελλάδα.

Τρώνε οι ίδιες το κεφάλι τους και, δυστυχώς, παρασύρουν όλους εμάς.
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου