Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

... διπλό φάουλ της ΕΣΗΕΑ στον ΔΟΛ ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Διπλό φάουλ της ΕΣΗΕΑ
στον ΔΟΛ που ακροβατεί στο κενό!


Αψυχολόγητες κινήσεις και ανακοινώσεις αντί για σοβαρές πρωτοβουλίες

Γράφαμε προχτές για την τουλάχιστον άστοχη ενέργεια της ΕΣΗΕΑ να αφήσει να περάσει μια ολόκληρη μέρα από τη μη τήρηση της δέσμευσης Ψυχάρη για καταβολή μισθοδοσίας στον ΔΟΛ και τελικά το βράδυ της Παρασκευής να εκδώσει μια περίεργη είναι αλήθεια ανακοίνωση. Περίεργη γιατί η ανακοίνωση έκανε λόγο για υποβολή μήνυσης, αντί για έναρξη κινητοποιήσεων, όπως είχε άλλωστε αποφασιστεί τόσο στη γενική συνέλευση εργαζομένων του ΔΟΛ όσο και στη συνέλευση που ακολούθησε από τους εργαζόμενους στο ΒΗΜΑ και τα ΝΕΑ σε περίπτωση μη καταβολής της μισθοδοσίας.

Περίεργη γιατί αποφασίστηκε να γίνει μήνυση στον ΔΟΛ για τις οφειλές 4 μισθών, ενώ δεν έχει γίνει αντίστοιχη κίνηση ας πούμε για το MEGA που οφείλονται 7 μισθοί ή για άλλες εφημερίδες που οφείλονται ακόμη περισσότερα στους εργαζομένους.

Το δεύτερο φάουλ της ΕΣΗΕΑ ήταν η αναφορά στην ανακοίνωση ότι τα ΝΕΑ και το ΒΗΜΑ κυκλοφόρησαν το ΣΚ που μας πέρασε μέσω εκβιαστικών τακτικών από πλευράς διοίκησης του ΔΟΛ. Καταρχάς δεν είχε κηρυχθεί απεργία ώστε τα φύλλα που κυκλοφόρησαν να θεωρηθούν απεργοσπαστικά και προϊόντα εκβιασμών, ενώ στα γραφεία του ΔΟΛ παρά το γεγονός ότι ήταν γνωστό από τα ξημερώματα της Παρασκευής ότι δεν είχαν μπει χρήματα στους λογαριασμούς των εργαζομένων δεν πήγε κανένας συνδικαλιστής να οργανώσει κάποια κινητοποίηση έστω και ατύπως.

Επιπλέον οι συνδικαλιστές της ΕΣΗΕΑ στην τελευταία συνέλευση, αλλά και στις πολλές προηγούμενες που έχουν γίνει στον ΔΟΛ έχουν διαπιστώσει ότι υπάρχει καλώς ή κακώς σημαντική μερίδα εργαζομένων στον ΔΟΛ που ο καθένας για τους δικούς του ξεχωριστούς λόγους δεν θέλει να ψηφίζονται απεργίες ενώ επίσης κάποιοι εξ αυτών δεν πειθαρχούν και εργάζονται ακόμη και όταν έχει κηρυχθεί απεργία. Συνεπώς θέμα εκβιασμών στον ΔΟΛ από πλευράς της διοίκησης (εκτός ίσως από κάποια μεμονωμένη περίπτωση) δεν υφίσταται.

Το θέμα είναι τι θα κάνουν επί της ουσίας τώρα η ΕΣΗΕΑ και τα άλλα σωματεία αφού η κατάσταση στον ΔΟΛ δείχνει πιο δραματική από κάθε φορά και η άτακτη χρεωκοπία μοιάζει δυστυχώς ολοένα και πιο πιθανή εξέλιξη. Πριν από λίγο μάλιστα συνάδελφοι από τον ΔΟΛ μας ενημέρωσαν ότι ακούγεται έντονα εκεί ότι θα υπάρξει νέα εμπλοκή με τη μισθοδοσία που είναι προγραμματισμένη για αύριο Τρίτη, μισθοδοσία που έπρεπε να είχε καταβληθεί την περασμένη Παρασκευή. Αυτή τη φορά η ΕΣΗΕΑ και τα άλλα σωματεία δεν έχουν καμία δικαιολογία για να μην είναι υποψιασμένοι και έτοιμοι να αναλάβουν δράση σε περίπτωση που υπάρξει νέα αθέτηση. Αλλά και να καταφέρει ο Ψυχάρης να βρει τα λεφτά για την αυριανή μισθοδοσία δεν υπάρχει καμία απολύτως εξέλιξη είτε από τις τράπεζες είτε από κάποιους φίλους, γνωστούς, επενδυτές κλπ κλπ για εισροή κεφαλαίων στην εταιρεία και διευθέτηση των χρεών του συγκροτήματος.

---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου