Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016

... Τράπεζες - το τελεσίγραφο στον ΔΟΛ ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

... και η άρνηση για αποδέσμευση χρημάτων


Στενεύουν ασφυκτικά τα περιθώρια για τον ΔΟΛ του Σταύρου Ψυχάρη, αφού οι τράπεζες στις αρχές της εβδομάδας φρόντισαν να αποστείλουν τελεσίγραφο στους ιθύνοντες της Μιχαλακοπούλου, προειδοποιώντας ότι ο χρόνος που είχε δοθεί για να μπει "ζεστό" χρήμα στα ταμεία του Συγκροτήματος εξαντλείται.

Ενδεικτικό του κακού κλίματος που έχει διαμορφωθεί στις τράπεζες για τον ΔΟΛ είναι το γεγονός ότι οι τραπεζίτες περί τα μέσα της εβδομάδας απέρριψαν αίτημα που τους είχε υποβληθεί να υπάρξει μερική αποδέσμευση των χρημάτων που έχει εκχωρήσει στις τράπεζες η εκδοτική επιχείρηση από την κυκλοφορία των εφημερίδων.

Με απλά λόγια, το αίτημα που κατέθεσε ο κ. Ψυχάρης ήταν για έναν μήνα να "παύσει" η εκχώρηση, εξέλιξη που θα του έδινε τη δυνατότητα να καταβάλλει έναν μισθό στους εργαζόμενους της επιχείρησής του. Το σχετικά αίτημα απορρίφθηκε τόσο από την Εθνική Τράπεζα όσο και από την Alpha Bank, και αυτό γιατί κανείς από τους τραπεζίτες δεν δείχνει (πλέον) διάθεση να ρισκάρει οποιαδήποτε υπογραφή θα τον οδηγούσε σε δικαστικές περιπέτειες. Μάλιστα, στην περίπτωση του ΔΟΛ, η στάση των τραπεζών έχει γίνει πιο αδιάλλακτη και αυτό γιατί οι τραπεζίτες δεν είδαν -όπως ανέμεναν- φως στο τούνελ.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ψυχάρης, μέσω του δικηγόρου του, είχε δεσμευτεί ότι βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις για την εξασφάλιση χρημάτων από επενδυτή, ο οποίος είχε δείξει έμπρακτο ενδιαφέρον για την απόκτηση ενός μεγάλου ποσοστού στο ιστορικό Συγκρότημα. Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει καμία εξέλιξη, γεγονός που επισπεύδει, όπως αναφέρουν, τις αποφάσεις των πιστωτικών ιδρυμάτων.

Σε όλο αυτό θα πρέπει να προστεθεί η πίεση που ασκεί παρασκηνιακά η κυβέρνηση να τελειώσει μια ώρα αρχύτερα η εκκρεμότητα με τον ΔΟΛ. Όσοι γνωρίζουν το παρασκήνιο υποστηρίζουν ότι "το Μέγαρο Μαξίμου παρακολουθεί στενά τόσο τις εξελίξεις σε επίπεδο τραπεζών όσο και τα δικαστικά ζητήματα που έχει ανοικτά ο κ. Ψυχάρης". Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι, ακόμη και στην περίπτωση που οι τραπεζίτες θα ήθελαν να κάνουν χρονικούς ελιγμούς, είναι εξαιρετικά δύσκολο ακόμη και να το σκεφτούν, υπό τον φόβο ότι τους παρακολουθεί η κορυφή της κυβερνητικής πυραμίδας.
---
πηγή: media/Παραπολιτικά
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου