Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016

... δεξιά, αριστερά, κέντρο στα FM ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

ΣΚΑΪ 100.3 και Βήμα 99.5,
τα πιο δεξιά και συντηρητικά ραδιόφωνα

Είπαμε να κάνουμε μία πολιτική ακτινογραφία των ενημερωτικών ραδιοφώνων των αθηναϊκών FM, να δούμε ποιος είναι ο εν γένει πολιτικός τους προσανατολισμός. Προς τα που γέρνουν.

Ο 105.5 Στο Κόκκινο, ας πούμε, είναι αριστερός. Το λέει και το δηλώνει. Και φαίνεται άλλωστε. ΣΥΡΙΖΑ φουλ αλλά και με τα κινήματα όσο μπορεί.

Στα δεξιά βρίσκονται τρία ραδιόφωνα. Το ΑΡΤ 90.6 του Γιώργου Καρατζαφέρη που δεν είναι και τόσο ενημερωτικό ραδιόφωνο βέβαια για να είμαστε ειλικρινείς. Ο ΣΚΑΪ 100.3 που είναι ένα δεξιό ραδιόφωνο πολλά χρόνια τώρα και το υποστηρίζει με συνέπεια θα έλεγα. Και, τέλος, ο νεοδεξιός Βήμα 99.5, που εποφθαλμιά την πολιτική θέση του ΣΚΑΪ 100.3 αλλά θέλει πολύ δρόμο ακόμα για να το πετύχει. Θα τα καταφέρει πιστεύω διότι έχει μεγάλη θέληση και πάθος. Ξέρετε, οι νεοδεξιοί είναι πιο φανατικοί από τους παραδοσιακούς δεξιούς.

Αν μπορούμε να τοποθετήσουμε κάπου τον Flash 96, αν λέω, αυτό θα είναι στην κεντροαριστερά. Το ίδιο ακριβώς και για τον Αθήνα 9.84 του Γιώργου Καμίνη, αλλά προς την άλλη πλευρά, την κεντροδεξιά. Φιλελεύθεροι κι έτσι. Κεντροδεξιά είναι και τα Παραπολιτικά 90.1, πιο ξεκάθαρα όμως αυτά.

Στους κεντρώους και ανεξάρτητους είναι οι υπόλοιποι. Το Πρώτο Πρόγραμμα που μεταλλάσσεται αναλόγως και τις κυβερνήσεις. Το Action 104.6 που ούτε αυτό δεν ξέρει καν τι είναι. Ο Alpha 98.9 που παρουσιάζεται flat στα πολιτικά. Και, τέλος, ο Real FM που έχει στο πρόγραμμά του από δεξιούς (Τράγκας) μέχρι κομμουνιστές (Μπογιόπουλος) οπότε δεν μπορούμε να τον κατατάξουμε κάπου συγκεκριμένα.

Όλα τους πάντως, εκτός από τον 105.5 Στο Κόκκινο και το Πρώτο Πρόγραμμα, είναι αντικυβερνητικά. Και καλά κάνουν, έτσι πρέπει.
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου