Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

... ΕΡΤ - η "Αίθουσα Σύνταξης" των 800 ευρώ ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Οι σοκαριστικές αμοιβές
στην "Αίθουσα σύνταξης" της ΕΡΤ


Η εποχή που η τηλεόραση αποτελούσε χρυσωρυχείο και μοίραζε αφειδώς χρήματα και κυρίως υψηλές αμοιβές σε δημοσιογράφους και παρουσιαστές έχει περάσει ανεπιστρεπτί… Το ίδιο συμβαίνει και στην κρατική τηλεόραση, διότι κι αυτή κατά το παρελθόν είχε μπει στον ανταγωνισμό των υψηλών αμοιβών.

Έτσι λοιπόν εξαιρώντας πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις στην ιδιωτική τηλεόραση, πλέον είτε στη δημόσια είτε στην ιδιωτική, οι αμοιβές είναι σοκαριστικά χαμηλές! Δημοσιογράφοι και παρουσιαστές, στην πλειοψηφία τους αμείβονται με ποσά που υπολείπονται κατά 90 και 95 τοις εκατό με τα αντίστοιχα πριν την κρίση!

Δεν έχει σημασία ποιος δημοσιογράφος ή ποιος είναι ο παρουσιαστής και τι κάνει… αφού στη μεγάλη πλειονότητα τα budget είναι χαμηλά, αλλιώς «σκοτωμένα» και αναπόφευκτα τα χρήματα για τις αμοιβές είναι ελάχιστα… Ωστόσο ακόμη κι αυτό μπορεί να μην αποτυπώνει στην ολότητα του το πόσο σοκαριστικά χαμηλά είναι οι αμοιβές, αν δεν αναφερθεί κάποιο συγκεκριμένο παράδειγμα.
Ειδικά στην περίπτωση της ΕΡΤ που η λιτότητα θερίζει, με αποτέλεσμα να έχει σοβαρές συνέπειες στη δημιουργία νέου προγράμματος.

Για αυτό απαντώντας στο ερώτημα του τίτλου ως ένα χαρακτηριστικό δείγμα των αμοιβών της τηλεόρασης η απάντηση είναι ότι οι δημοσιογράφοι που συμμετέχουν στην «Αίθουσα σύνταξης» η αμοιβή τους κυμαίνεται πέριξ των 800 ευρώ! Αμοιβή που ελάχιστα απέχει από αντίστοιχες στο «Ε TV» και αλλού…

---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου