Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016

... ο mediaρχης και τα συλλεκτικά του - 26/11 ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

... το CNN, οι γκάφες, η απορία κ.ά.

Αλιεύσαμε από τα media του Νίκου Μποζιονέλου στην εφημερίδα «Sportday»

Το παράδειγμα ήρθε από το CNN
Στην εκπομπή «The Lead» του CNN, ο παρουσιαστής Τζιμ Σκιούτο συζήτησε το ζήτημα της στήριξης του Ντόναλντ Τραμπ από ακροδεξιές οργανώσεις με συγκεκριμένη αναφορά στον Ρίτσαρντ Σπέντσερ, πρόεδρο του Ινστιτούτου Εθνικής Πολιτικής και, κατά πολλούς, «πατέρα» του νεοναζιστικού κινήματος στις ΗΠΑ για την απορία του «αν οι Εβραίοι είναι άνθρωποι» (σ.σ. αν είναι δυνατόν…). Ο παρουσιαστής τόνισε ότι αυτά τα λόγια είναι «σκουπίδια γεμισμένα με μίσος» και ας πούμε ότι συμφωνούμε. Αλλά οι αντιδράσεις που δέχτηκε το CNN, κυρίως μέσω διαδικτύου ήταν σφοδρές, με τους χρήστες να θεωρούν ότι η προβολή τέτοιων αναφορών τους δίνει υπόσταση και τις νομιμοποιεί ως ερωτήματα (η εν λόγω ατάκα «έπαιζε» ως τρέιλερ). Καταλαβαίνετε; Ο κόσμος αντέδρασε μόνο και μόνο στην προβολή τις είδησης, καίτοι η εκπομπή τα έβαλε με τους Αμερικανούς ακροδεξιούς. Δεν θέλουν καν να βλέπουν για δαύτους!

Τα’ παμε και χθες: η ΕΡΤ μεταδίδει ομιλίες του Μιχαλολιάκου επειδή «έτσι ορίζει το ΕΣΡ». Το τι ορίζει η λογική μας, που διάολο πήγε;

Αντέχει…
Πολύ χρήσιμα συμπεράσματα εξάγονται από τα αποτελέσματα της έρευνας αναγνωσιμότητας της Focus Bari. Σε ένα δείγμα 6.000 ατόμων που ερωτήθηκαν, δύο στους τρεις Ελληνες είπαν ότι ενημερώνονται από τουλάχιστον ένα ειδησεογραφικό/ενημερωτικό εκδοτικό Μέσο, είτε σε χάρτινη είτε σε ηλεκτρονική μορφή.

Scripta manent
Τι σχέση έχει –πολύ- πρόσφατη μετακίνηση (γνωστού) δημοσιογραφικού στελέχους με μελλοντικό κανάλι, αλλά και μια συνεργασία που διαψεύδεται (αλλά στο τέλος θα γίνουν ρόμπα, επειδή… scripta manent); Νεότερα, εν ευθέτω.

Γκάφες
Συνάδελφοι εκεί στο Star, λίγη προσοχή διότι η media police… συλλαμβάνει. Αρχικώς ακούσαμε το «ο νεοεκλεγέντας πρόεδρος των ΗΠΑ». OMG! Επειτα, μια δικηγόρος σε (μονταρισμένο) ρεπορτάζ μίλησε στην κάμερα περί «μεγγένης»!

Απορία
Επιστολή προς τον πρόεδρο και τα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τα δάνεια των τραπεζών σε κόμματα και ΜΜΕ, ζητώντας να κληθούν για κατάθεση οι εκδότες Δημήτρης Μπενέκος και Αλέξης Σκαναβής, έστειλαν οι απλήρωτοι πρώην εργαζόμενοι της εφημερίδας «Επενδυτής». Αντιθέτως, η Επιτροπή απέρριψε την κλήση του δημοσιογράφου Αρη Δαβαράκη ο οποίος είχε υποστηρίξει ότι η πηγή χρηματοδότησης του site toportal.gr ήταν ο Νίκος Παππάς. Απορίας άξιον…
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου