Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

... ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα - 29/11 ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Απορία…

Τα χρήματα που παρακρατήθηκαν από τους εργαζόμενους της ΕΡΤ προς συγκεκριμένο δικηγορικό γραφείο, έχουν επιστραφεί, όπως ζήτησε ο πρόεδρος της εταιρείας, Διονύσης Τσακνής;
---
ΕΡΤ: “Ανάξια διάψευσης”

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

Ανάξια διάψευσης είναι όσα δημοσιεύματα (και οι αναπαραγωγές τους) θέλουν την ΕΡΤ να… αναστέλλει την ομαλή λειτουργία της λόγω παροχής του υπολοίπου αδειών στους εργαζομένους.Κακά λοιπόν είναι τα νέα για όσους καλοθελητές «ανησυχούν» για τη δημόσια τηλεόραση:

Οι ενημερωτικές εκπομπές και τα δελτία ειδήσεων της ΕΡΤ θα συνεχίσουν να μεταδίδονται χωρίς καμία απολύτως περικοπή. Οι εργαζόμενοι όλων των ειδικοτήτων θα λάβουν κανονικά τα υπόλοιπα αδειών τους, όπως ο νόμος και ο κανονισμός λειτουργίας της ΕΡΤ προβλέπουν. Οι αρμόδιες διευθύνσεις θα κατανείμουν το προσωπικό βάσει των αναγκών της ενημέρωσης και όπου παραστεί ανάγκη για αναπλήρωση παρουσιαστή, αυτή θα πραγματοποιηθεί από το δημοσιογραφικό επιτελείο της Ενημέρωσης της ΕΡΤ. Πάντως, ευχαριστούμε θερμά για το ενδιαφέρον. Πλέον μπορείτε να ησυχάσετε…
---
Οκτώ μέλη του ΕΣΡ ως το 2022

Με 6ετή θητεία συγκροτείται το νέο ΕΣΡ, υπό τον πρόεδρο του Αθανάσιο Κουτρομάνο. Η δημοσίευση της απόφασης έγινε στις 25 Νοεμβρίου στο ΦΕΚ και ο χρονικός ορίζοντας για τα 8 από τα 9 μέλη είναι διάρκειας 6 ετών. Η θητεία για τον πρόεδρο , τον αντιπρόεδρο Ροδόλφο Μορώνη και τα μέλη Καλλιόπη (Πόπη) Διαμαντάκου, Βασίλειο Καραποστόλη, Νικόλαο Κιάο, Ευαγγελία Μήτρου, Γιώργο Πλειό και Γιώργο Σαρειδάκη λήγει στις 24 Νοεμβρίου 2022. Στην περίπτωση της νομικού Δήμητρας Παπαδοπούλου, η οποία αντικατέστησε το μακαρίτη Άρη Σταθάκη η 6ετής θητεία της λήγει στις 9 Δεκεμβρίου 2018.
---
Εταιρεία λιανικής διανομής
θέλει την «Ευρώπη» ο Μπόμπολας!

Έχουν κολλήσει οι συζητήσεις μεταξύ ΔΟΛ και Μπόμπολα για την τύχη του τυπογραφείου της «Ίριδας», καθώς ο Σταύρος Ψυχάρης δεν δέχθηκε την πρόταση του Φώτη Μπόμπολα για την εξαγορά του ποσοστού του ιδιοκτήτη του ΔΟΛ. Η τύχη της «Ίριδας», αν δεν βρεθεί λύση ανάμεσα στους δύο εκδότες, θα κριθεί τελικά από τις τράπεζες, όπως θα συμβεί και με τον ΔΟΛ. Ο Φώτης Μπόμπολας, σύμφωνα με πληροφορίες, στοχεύει να ανοίξει τόσο το τυπογραφείο όσο και το πρακτορείο διανομής Τύπου σε νέες δραστηριότητες. Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, θέλει να μπει και στον χώρο της λιανικής διανομής μέσω του πρακτορείου εφημερίδων.
---
Στο ΕΣΡ πάει η ΕΡΤ
για την προβολή της «Χρυσής Αυγής»

Ανοιχτό παράθυρο για τη μη προβολή του ρατσιστικού λόγου της Χρυσής Αυγής αφήνει για πρώτη φορά η διοίκηση της ΕΡΤ. Με ανακοίνωσή της ως απάντηση στις αντιδράσεις για την απευθείας μετάδοση της ομιλίας του αρχηγού της ΧΑ, Ν. Μιχαλολιάκου, η ΕΡΤ υποστήριξε πως είναι υποχρεωμένη να μεταδίδει τη δράση των κοινοβουλευτικών κομμάτων. Ρίχνει, όμως, το μπαλάκι στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης για περαιτέρω γνωμοδότηση. Όπως επισημαίνει, έχει προσφύγει στο ΕΣΡ ζητώντας γνωμοδότηση για τη διαχείριση του θέματος, αφού προκύπτει αντίφαση μεταξύ δύο νόμων: της υποχρέωσης να προβάλλει τα κοινοβουλευτικά κόμματα και της απαγόρευσης προβολής ρατσιστικού λόγου ή φυλετικού μίσους.
---
Σήμερα ο Κώδικας Δεοντολογίας
των ηλεκτρονικών media

Σήμερα στις 12:00 το μεσημέρι στις εγκαταστάσεις του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, πραγματοποιείται η ημερίδα της ΕΝΕΔ με θέμα «Αυτορρύθμιση των online media», όπου και θα παρουσιαστεί ο Κώδικας Δεοντολογίας για τα ελληνικά ενημερωτικά sites.
---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου