Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

... MEGA - διαταγή πληρωμής από Alpha για δάνειο 100 εκ. ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Πιο κοντά στο “μαύρο” το MEGA:
Διαταγή πληρωμής από την
Alpha Bank για δάνειο των 100 εκ.



Διαταγή πληρωμής σε βάρος της Τηλέτυπος (Mega) κοινοποίησε την περασμένη εβδομάδα η Alpha Bank, ως συντονίστρια κοινοπρακτικού δανείου, με την οποία αξιώνει άμεση καταβολή, σύμφωνα με πληροφορίες, του ληξιπρόθεσμου υπόλοιπου του δανείου που έλαβε το κανάλι το 2012, ύψους περί τα 100 εκατ. ευρώ.

Με την κίνηση αυτή το Mega στερείται στο εξής κάθε ρευστότητα, αφού οι τράπεζες έχουν τη δυνατότητα να κατάσχουν κάθε έσοδο που έχει το κανάλι με το πρόγραμμα που εκπέμπει τους τελευταίους έξι μήνες.

Ως αποτέλεσμα είναι δεσμευμένο από τις τράπεζες το σύνολο των εσόδων του καναλιού, το οποίο πλέον δεν θα μπορεί να πληρώνει λειτουργικές δαπάνες.

Η εξέλιξη αυτή, την ώρα ειδικά που υπάρχουν πληροφορίες και για κατασχέσεις στις οποίες έχουν προχωρήσει οι Τράπεζες, φέρνει το κανάλι πιο κοντά στο «μαύρο», πράγμα που απεύχονται οι εργαζόμενοι, όμως οι μέτοχοι δεν έχουν κινητοποιηθεί να αναστρέψουν τις εξελίξεις εδώ και δύο χρόνια.

Σημειώνεται ότι μεγάλο μέρος των εσόδων του καναλιού, που λειτουργεί τους τελευταίους έξι μήνες χάρη στην εθελοντική προσφορά των εργαζομένων, έχει εισπράξει ήδη η εταιρεία παραγωγής Άνωση, συμφερόντων Φ. Μπόμπολα, για τηλεοπτικές σειρές του Mega από προηγούμενα έτη.

---
πηγή: ΑΥΓΗ/Νταρζάνου Αγγέλα
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου