Παρασκευή 25 Αυγούστου 2017

Τα "αδελφά" έντυπα και η...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

...ενημέρωση με τρικ!


Όταν παίρνεις το συνολικό ποσό των φόρων εισοδήματος και του ΕΝΦΙΑ, το διαιρείς με τους πολίτες που επισήμως πληρώνουν κάποιο φόρο -διότι ως γνωστόν δεν... πληρώνουν οι φτωχοί φόρο επί ανύπαρκτου εισοδήματος- και μετά βγάζεις το κατά κεφαλήν ποσό και κλαις γι' αυτά που θα πληρώσει η... κάθε λαϊκή οικογένεια, τι είσαι; Ή είσαι αγράμματος ή είσαι ένας λαϊκιστής.

Αυτό είναι ένα μικρό χθεσινό παράδειγμα από τις δηλώσεις του Βασίλη Κικίλια στον ΣΚΑΪ του Γιάννη Αλαφούζου. Είναι όμως ένα μόνο από τα εκατοντάδες καθημερινά μικρά και μεγάλα παραπλανητικά και πάντοτε δήθεν φοβερά και τρομερά «νέα», που διαδίδουν και αναπαράγουν τα ελληνικά, αντιπολιτευόμενα ΜΜΕ των μεγαλοεπιχειρηματιών.

Τις προάλλες, τα ΜΜΕ του νέου μεγαλοπαράγοντα Βαγγέλη Μαρινάκη («Ελευθερία του Τύπου», «Νέα» κ.λπ.) πήραν φωτιά γιατί η κυβέρνηση στέλνει ειδοποιητήρια σε όσους ξεχνούν να πληρώσουν τους φόρους και δεν κάνουν τον κόπο να πάνε στην Εφορία να τους διακανονίσουν, με βάση τον νόμο. Τι κι αν η αρμόδια υπουργός εξήγησε αναλυτικά ότι επρόκειτο για μια συνηθισμένη πρακτική κι ότι τα φετινά στοιχεία δεν ήταν χειρότερα από τα περσινά.

Χθες οι εφημερίδες του ίδιου ομίλου εμφάνισαν τον υπουργό Οικονομικών, προκειμένου να μείνει στη θέση του, να εκβιάζει, ούτε λίγο - ούτε πολύ, τον πρωθυπουργό, και την υπουργό Εργασίας να δίνει «πρόωρο τέλος σε συντάξεις πριν από τα 62», παρότι είναι γνωστό πως ούτε από τους δανειστές στις συζητήσεις για την τρίτη αξιολόγηση αλλά ούτε και από τα τεχνικά κλιμάκια έχει τεθεί θέμα κατάργησης του μεταβατικού διαστήματος, που ισχύει μέχρι το τέλος του 2021, στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης.

Όλα αυτά θα μπορούσαν να έχουν μικρή σημασία αν δεν προέρχονταν από τα «αδελφά» έντυπα ενός ομίλου που τείνει να αποκτήσει απόλυτη κυριαρχία στον χώρο των ΜΜΕ, σε όλα τα επίπεδα της αλυσίδας παραγωγής και διακίνησης των ειδήσεων. Αν ένας τέτοιος όμιλος διαχειρίζεται, σήμερα, κατ' αυτόν τον τρόπο την ενημέρωση, δεν είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς τι ακριβώς θα συμβεί αν γιγαντωθεί ακόμη περισσότερο. Το βέβαιο είναι ότι η ελεγχόμενη ενημέρωση ήταν πάντοτε εχθρός της δημοκρατίας...
---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου