Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017

Τρέχουν με χίλια στην Alter Ego...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Θα βγουν κανονικά
τα φύλλα το Σαββατοκύριακο

Αποχώρηση Παύλου Παπαδόπουλου από τη διεύθυνση του ΒΗΜΑgazino – Η Λένα Παπαδημητρίου παίρνει τη θέση του

Συνεχίζονται με πυρετώδεις ρυθμούς οι εργασίες στο κτίριο της Λ.Συγγρού που θα στεγάσει από εδώ και πέρα τον ΔΟΛ ή τέλος πάντων ό,τι απέμεινε από αυτόν. Τα γραφεία δεν είναι έτοιμα για να λειτουργήσει η εταιρεία και σε πρώτη φάση έχουν εγκατασταθεί μόνο τα ατελιέ τα οποία υποδέχονται ύλη με mail από τους συντάκτες. Τα ΝΕΑ και το ΒΗΜΑ θα κυκλοφορήσουν κανονικά αυτό το Σαββατοκύριακo, αφού το τελευταίο 48ωρο έγιναν τηλεφωνικά οι επαφές των διευθυντών με τους εργαζόμενους που θα παραμείνουν στον Οργανισμό και η συντριπτική πλειοψηφία όσων παραμείνουν ενημερώθηκαν και ξεκίνησαν να εργάζονται έστω και από το σπίτι. Εκτιμάται ότι αυτή η διαδικασία θα συνεχιστεί και την επόμενη εβδομάδα αφού υπολογίζεται ότι τα γραφεία θα είναι έτοιμα να υποδεχτούν τους εργαζομένους σε περίπου ένα δεκαήμερο.

Λόγω της τηλεφωνικής διαδικασίας είναι λίγο δύσκολο να υπάρχει ακριβής εικόνα για τον αριθμό των εργαζομένων, αλλά μια πρώτη εκτίμηση είναι ότι έχουν ενημερωθεί ότι επαναπροσλαμβάνονται όπως αναμενόταν περίπου τα 2/3 των δημοσιογράφων και των εργαζομένων στην παραγωγή (τεχνικοί, ατελιέ κλπ). Για τους διοικητικούς δεν υπάρχει καμία εικόνα, εικάζεται απλά ότι ίσως κάποιοι ελάχιστοι τελικά παραμείνουν. Πάντως από ό,τι μαθαίνουμε το σύνολο των εργαζομένων δέχτηκε πρόταση με μειωμένες αποδοχές κάτι που επίσης ήταν γνωστό.

Αν και μένει να το δούμε στην πράξη μαθαίνουμε ότι οι πρώτες εντολές της νέας ιδιοκτησίας στους δύο διευθυντές των εφημερίδων είναι το μεν ΒΗΜΑ να συνεχίσει περίπου στην ίδια γραμμή που είχε σήμερα, δηλαδή ισορροπημένη κριτική στην κυβέρνηση, ενώ ο Παναγιώτης Λάμψιας θα κληθεί όπως όλα δείχνουν να κάνει μια δύσκολη κωλοτούμπα αφού θα πρέπει τα ΝΕΑ να κατεβάσουν σημαντικά τους αντιπολιτευτικούς τόνους. Θα διατηρήσουν τα ΝΕΑ την αντικυβερνητική τους στάση, αλλά όχι με τις έξαλλες κραυγές που είχε επιλέξει η διεύθυνση της εφημερίδας να πορευθεί τους τελευταίους μήνες. Τα λέγαμε από εδώ ότι έτσι που τα έκανε ο Λάμψιας και με τη στάση που κράτησε όλο αυτό το διάστημα ειδικά μετά την αποχώρηση του Σταύρου Ψυχάρη που είχε και την απόλυτη ευθύνη της εφημερίδας, δεν άφηνε κανένα περιθώριο για διορθωτικές κινήσεις στη συνέχεια. Να δούμε τώρα τι θα σκαρφιστεί για να αλλάξει γραμμή και πώς θα το δικαιολογήσει στους αναγνώστες της εφημερίδας. Αν και όπως συνηθίζεται ειδικά τα τελευταία χρόνια στα ελληνικά media έτσι και σε αυτή την περίπτωση πιθανότατα θα υπάρξει απλά αλλαγή στάσης χωρίς καμία εξήγηση. «Δίκιο είχαμε τότε, δίκιο και τώρα και δίκιο έχουμε πάντα…»

Μένει να δούμε και τη στάση των δύο εφημερίδων απέναντι στην ηγεσία της ΝΔ η οποία μαθαίνουμε ότι σε πρώτη φάση θα είναι «στηρίζουμε διακριτικά» αλλά μένει να δούμε πόσο… διακριτική θα είναι αυτή η στήριξη. Κατά τα λοιπά να σημειώσουμε την αποχώρηση του Παύλου Παπαδόπουλου από τη διεύθυνση του ΒΗΜΑgazino με τη Λένα Παπαδημητρίου να παίρνει τη θέση του, εξέλιξη απόλυτα λογική και σωστή αφού η καλή συνάδελφος είναι στέλεχος του περιοδικού από την πρώτη μέρα της κυκλοφορίας του και ασκούσε το τελευταίο διάστημα καθήκοντα αρχισυνταξίας.

Αναμένουμε με ενδιαφέρον την εικόνα των δύο εφημερίδων στην πρεμιέρα τους υπό την ιδιοκτησία Μαρινάκη, αλλά και την ανταπόκριση του κοινού.
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου