Πέμπτη 24 Αυγούστου 2017

Ιβάν Σαββίδη ανάβασις...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Με φόρα ο Ιβάν Σαββίδης στα media


Σε πολλά μέτωπα στα media ο Ιβάν Σαββίδης. Με συμμετοχή στο MEGA, με το Epsilon TV, με τους τίτλους Έθνος, Έθνος της Κυριακής και Ημερησία, δημιουργεί με αλεπάλληλεςεξαγορές μια μικρή αυτοκρατορία. Στη συνέντευξή του τον περασμένο Μάιο το είχε πει ευθέως και με ειλικρίνεια: «Έτσι κι αλλιώς, θα πάρω ένα από τα κεντρικά τηλεοπτικά κανάλια. Έτσι κι αλλιώς! Πολύ σύντομα». Και συνέχισε: «Όσον αφορά τον Πήγασο και τον ΔΟΛ δεν κρύβω πως έχω ενδιαφέρον και για τα δύο». Τελικώς, προέκυψε ο Πήγασος.

Αυτό τον καιρό, οργανώνει τις συμμετοχές του στα media και τις βάζει σε τάξη για την επόμενη μέρα.

* Δημιουργεί νέα εταιρεία με την οποία θα συμμετέχει (19,6%) στο MEGA, όπως προβλέπεται από το νόμο. Η Dimera παραμένει εταιρεία - μέτοχος του Epsilon TV.

* Το Epsilon TV εξαγοράστηκε από τη Dimera στο σύνολο του. Το πρόγραμμα ξεκινά προς το παρόν τον Σεπτέμβριο με το υπάρχον δυναμικό. Στους στόχους, 1/1/2018 να εκπέμψει το νέο πρόγραμμα, σε εντελώς διαφορετικό ύφος από το σημερινό Epsilon. Ο σχεδιασμός του νέου προγράμματος ξεκινάει άμεσα.

* Για τα έντυπα «Έθνος», «Ημερησία», «Έθνος της Κυριακής» πραγματοποιείται συνεργασία με εκχώρηση του μάνατζμεντ στην 24 Media του Δ. Μάρη. Στόχος, το «Έθνος» να γίνει μια μεγάλη εφημερίδα και να κρεμαστεί στα περίπτερα περί τα μέσα Σεπτεμβρίου.

* Τη διεύθυνση του νέου «Έθνους» αναλαμβάνει, σύμφωνα με πληροφορίες, ο δημοσιογράφος Μάνος Χωριανόπουλος, στέλεχος της 24 Media και υπεύθυνος του site news247.gr. Στη διευθυντική ομάδα θα βρεθούν επίσης ο τελευταίος διευθυντής του Έθνους, Μπάμπης Παπαδάκης, ο Βαγγέλης Δεληπέτρος, παλαιότερα συντάκτης της Ελευθεροτυπίας και σήμερα στην 24 Media και ο Κώστας Σαρρηκώστας, επίσης στέλεχος της 24 Media.

* Βασικός κορμός των συντακτών του νέου Έθνους, θα προέλθει από το παλαιό Έθνος. Το προσωπικό θα συμπληρωθεί από συντάκτες της 24 Media και άλλους.

Σταθερό χαρακτήρα και βάθος θα έχει η συνεργασία του Ι. Σαββίδη με τον Δ. Μάρη, που εκδηλώνεται σε αυτή τη φάση με την παραχώρηση του μάνατζμεντ των εφημερίδων «Έθνος» και «Ημερησία» από τον Σαββίδη (Dimera) στην 24Media.

Η συμφωνία περιλαμβάνει τη συνεργασία και την παραχώρηση του μάνατζμεντ τόσο στο εμπορικό κομμάτι, όσο και στο δημοσιογραφικό (περιεχόμενο). Οι δύο επιχειρηματίες συνδέονται εξάλλου, μέσω τρίτου προσώπου, του Φ. Μπόμπολα, ο οποίος φαίνεται να έχει ακόμα λόγο στις εξελίξεις.

Εκ των προσώπων που θα έχουν αποφασιστικό ρόλο στην προώθηση της συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών, είναι ο δημοσιογράφος Τραϊανός Χατζηδημητρίου, πρώην διευθυντής στη «Μακεδονία» και τον «Αγγελιοφόρο», σήμερα στο δυναμικό του Ι. Σαββίδη.

---
Σάτυρος/fmvoice
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου