Κυριακή 27 Αυγούστου 2017

Κρίσιμη εβδομάδα για τον ΕΔΟΕΑΠ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

...αντί διεκδίκησης πάλι σενάρια


Τη Δευτέρα συνεδριάζει το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, την Τρίτη το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ έχει καλέσει όλους τους προέδρους των ενώσεων στα γραφεία του, την Τετάρτη συνέρχεται το ΔΣ της ΠΟΕΣΥ. Στο τραπέζι ο ΕΔΟΕΑΠ υπό μια νέα και άκρως δυσάρεστη εξέλιξη. Ο Πάνος Κυριακόπουλος στις 21 Αυγούστου, όταν όλοι σχεδόν ήταν ακόμη διακοπές, απέστειλε την τελική πρόταση των καναλαρχών, που αποκάλυψε το blog.

Το κείμενο σόκαρε τους συνδικαλιστές και όσους το διάβασαν. Ο πρόεδρος της ΕΙΤΗΣΕΕ ούτε λίγο ούτε πολύ, “πουλάει” τους εδώ και ενάμιση χρόνο τους άκρως συναινετικούς συνομιλητές-συνδικαλιστές και απαιτεί ακόμη περισσότερα! Τόσα που έως και ο υπέρμαχος της συμαφωνίας με τους εργοδότες πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ να εμφανιστεί στη σελίδα του στο fb “αγριεμένος”. Υπάρχει βέβαια και η πονηρή σκέψη πως ο Π. Κυριακόπουλος ζητά περισσότερα για να συμφωνηθεί τελικά το κείμενο της Μ.Αντωνιάδου-Στ. Καπάκου το οποίο έχει πολλές ομοιότητες με την πρόταση των καναλαρχών.

Τα όργανα των ενώσεων έχουν σαφή εντολή από τη γενική συνέλευση για αγωνιστική δικεκδίκηση με απεργίες διαρκείας. Οι συνδικαλιστές ωστόσο μάλλον απεργάζονται άλλες τακτικές. Όπως και γνωστά ονόματα του δημοσιογραφικού κλάδου. Λες και η απεργία προκαλεί αλλεργία, την έχουν αποκλείσει ως “όπλο” πίεσης και διαπραγμάτευσης. Στην μεν ΠΟΕΣΥ έχουν στα χέρια τους νομική γνωμοδότηση που καταλήγει ως καλύτερη λύση τη δημιουργία ενός “επαγγελματικού ταμείου”. Μπορείτε να τη διαβάσετε στο μεγαλύτερο μέρος της εδώ . Η ενέργεια της ΠΟΕΣΥ να ετοιμάσει μια τέτοιου ειδους γνωμοδότηση με επιχειρήματα υπέρ του επαγγελματικού ταμείου προϊδεάζει για τις επόμενες κινήσεις της ηγεσίας της Ομοσπονδίας που επί δυομιση χρόνια αποκοίμιζε τον κλάδο, οδηγώντας σε βέβαιο θάνατο τον ΕΔΟΕΑΠ.

Στο μεταξύ τον Οκτώβριο ο ΕΔΟΕΑΠ μένει πάλι …ρέστος. Η 4η δόση του δανείου ΕΦΚΑ που δόθηκε καλύπτει τις ταμειακές ανάγκες του Οργανισμού για τον Σεπτέμβριο και για πληρωμές συνεργαζόμενων νοσοκομείων που απαιτούν εξωδίκως να πληρωθούν.

Στο fb επίσης κυκλοφόρησε κείμενο για συλλογή υπογραφών πάλι με αίτημα τη διεξαγωγή γενικών συνελεύσεων ΕΣΗΕΑ και ΕΔΟΕΑΠ. Ενώ έχουν γίνει ήδη 3 συνολικά τους τελεταίους μήνες! Και ναι είναι σωστό να πάρει απόφαση για οποιαδήποτε λύση η γενική συνέλευση των μελών και μετόχων του ΕΔΟΕΑΠ. Ωστόσο υπάρχει ήδη απόφαση για δυναμικές κινητοποιήσεις! Τις οποίες δεν οργανώνουν ούτε αυτοί που απαιτούν νέα γενική συνέλευση. Πως αλήθεια θα πιεστούν οι συνδικαλιστικές ηγεσίες που διαχειρίζονται το ζήτημα να εφαρμόσουν την απόφαση της Γ.Σ; Με υπογραφές; Ή με μια δυναμική παρουσίαση-κινητοποίηση έξω από την ΕΣΗΕΑ;

Και μια ερώτηση για την οποία ουδέποτε δόθηκε πειστική απάντηση.
Αφού όλοι αναγνωρίζουν πως ο ΕΦΚΑ χρωστάει στον ΕΔΟΕΑΠ περί τα 70 εκατ. ευρώ από αγγελιόσημο και δόθηκαν μόνο 7,5 εκατ. ευρώ με απόφαση του Τ. Πετρόπουλο πέρυσι τον Δεκέμβριο, γιατί κανείς-μα κανείς- δεν διεκδικεί αυτά τα χρήματα;

---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου