Κυριακή 27 Αυγούστου 2017

Συντάξεις - τι θέλει να μας πει η... ιδιωτική ασφάλιση;

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Προ των πυλών και στα ΜΜΕ;
Βγήκαν παγανιάΗ ιδιωτική ασφάλιση στον κλάδο των συντάξεων αναπτύσσεται στην Ελλάδα με πολύ αργούς ρυθμούς (είναι μόλις στο 2%), επειδή οι ασφαλισμένοι ...δεν έχουν συνειδητοποιήσει τι τους περιμένει.

Αυτή είναι η ουσία της μελέτης που δημοσιοποίησε το «Κέντρο Ερευνών» μεγάλης ασφαλιστικής εταιρείας, με στόχο να προωθήσει την ιδιωτική ασφάλιση. Η μελέτη απαριθμεί και επικαλείται τους αντεργατικούς - αντιασφαλιστικούς νόμους που ψήφισαν η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, την πολιτική της δημοσιονομικής προσαρμογής που περικόπτει τις δαπάνες για την Ασφάλιση, και το «δημογραφικό πρόβλημα», για να ενημερώσει τους υποψήφιους πελάτες της ότι πλέον «σημαντικό μέρος του κόστους για Υγεία και σύνταξη» μεταφέρεται στις πλάτες τους.

Γι' αυτό τους καλεί να το πάρουν απόφαση, ότι το κρατικό σύστημα της Ασφάλισης δεν μπορεί να εγγυηθεί συντάξεις επιβίωσης, κυρίως για τη νέα γενιά που τώρα βρίσκεται στην παραγωγή, και πως θα έπρεπε από τώρα οι ασφαλισμένοι να κάνουν τα κουμάντα τους και να απευθυνθούν σε κάποια ιδιωτική ασφαλιστική εταιρεία, με πρόγραμμα συνταξιοδότησης.

Μάλιστα, παρουσιάζουν τις όποιες παροχές αυτών των προγραμμάτων ως «αποδόσεις κεφαλαίων» (που μπορεί βέβαια να είναι και ζημιογόνες) και όχι βέβαια ως εισόδημα για την κάλυψη στοιχειωδών κοινωνικών αναγκών μετά τη συνταξιοδότηση.

Σε κάθε περίπτωση, όλα τα παραπάνω δείχνουν για ποιον «δουλεύουν» πραγματικά οι αντιασφαλιστικοί νόμοι όλων των κυβερνήσεων, που στρώνουν το έδαφος για την ιδιωτική ασφάλιση, η οποία αναγνωρίζεται άλλωστε επίσημα από την ΕΕ και τις κυβερνήσεις ως ο «τρίτος πυλώνας» της Ασφάλισης, καθώς Υγεία και σύνταξη μετατρέπονται ολοένα και περισσότερο σε ατομική υπόθεση, στο πλαίσιο της ...δίκαιης ανάπτυξης που προπαγανδίζουν κεφάλαιο και κυβέρνηση.

---
Ριζοσπάστης
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου