Σάββατο 19 Αυγούστου 2017

Πρακτορεία - η Ένωση συζήτησε με τους εργαζόμενους

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Ένωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών
Κοινός ο αγώνας για τους
εργαζόμενους στα πρακτορεία


Περιοδεία στους εργαζόμενους στα πρακτορεία «Αργος» και «Ευρώπη» έκανε προχθές, Πέμπτη, κλιμάκιο της Ενωσης Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών. Με την περιοδεία και τη συζήτηση που έγινε στο πλαίσιό της, το σωματείο συζήτησε με τους εργαζόμενους με επίκεντρο την ανάγκη να δώσουν τη μάχη για τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων τους.

Τις προηγούμενες μέρες, έγινε γνωστό ότι η εργοδοσία στο πρακτορείο «Ευρώπη», συμφερόντων του ομίλου «Πήγασος», σχεδιάζει να οδηγήσει την επιχείρηση σε πτώχευση, απειλώντας να αφήσει μετέωρους περισσότερους από 200 εργαζόμενους. Στο μεταξύ, η μεγάλη πλειοψηφία των εντύπων έχει αποχωρήσει από το πρακτορείο και ο κύριος όγκος των εργασιών γίνεται πλέον από το πρακτορείο «Αργος». Οπως τονίζει το σωματείο, η ξαφνική και μαζική ανάθεση της διανομής όλων των εντύπων από την «Ευρώπη» στο «Αργος» συνεπάγεται την υποχρέωση του νέου εργοδότη να διατηρήσει στο ακέραιο, χωρίς καμία απόλυση, όλες τις θέσεις εργασίας και τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Στη χτεσινή περιοδεία, το σωματείο υπογράμμισε για μια ακόμα φορά πως ο αγώνας είναι κοινός για όλους τους εργαζόμενους στα πρακτορεία, που πρέπει να παλέψουν σαν μια γροθιά. Το σωματείο έχει ζητήσει τριμερή συνάντηση με την εταιρεία από το υπουργείο Εργασίας, η οποία αναμένεται να οριστεί την ερχόμενη βδομάδα.

---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου